I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Odbornice pozvale građane da pomognu ženama sa invaliditetom

Ženska odbornička mreža Skupštine grada Zrenjanina donela je odluku da pokrene akciju nabavke hidraulično-ginekološkog stola, koji će služiti za pregled pacijentkinja sa motornim invaliditetom.

U Srednjobanatskom regionu danas ima 17000 žena sa invaliditetom, od kojih 4000 živi na teritoriji Zrenjanina. U Savetovalištu za žene Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ zbog nepostojanja hidraulične stolice sa podešavanjem visine, ne postoje uslovi da se žene sa motornim hendikepom preventivno pregledaju i leče.

Sto će, osim ženama sa invaliditetom, služiti i za preglede naših starijih sugrađanki i trudnica u poodmakloj trudnoći.

Iako je u Srbiji evidentirano 400.000 žena sa invaliditetom, ovakve stolice postoje samo u osam grad0va u Srbiji – Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Užicu, Somboru, Bačkoj Topoli, Novom Sadu i Beogradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

hidraulicna-ginekoloska-stolica
Svaka odbornica će od svojih nadoknada koje ostvaruje u Skupštini grada, izdvojiti po 3.000 dinara na ime donacije i uplatiti na račun, otvoren za tu namenu.

Ženska odbornička mreža pozvala je sve građane, ustanove, preduzeća i ljude dobre volje da učestvuju u ovoj akciji kako bi se sto što pre kupio.

Račun na koji se mogu sredstva uplatiti je otvoren u NLB banci 310-157065-50, sa naznakom „Za kupovinu ginekološkog stola“.

Pravna lica se mogu informisati o detaljima za uplatu pozivanjem broja 534-610, ili u Udruženju paraplegičara Banata, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 17/2.

Foto: magazin.invalidnost.net

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh