I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Željko Lučić: Muzika se vraća u Zrenjanin

Osvrt na spektakularan koncert, po mnogima „kulturni događaj godine“, koji su prošle subote u Zrenjaninu održali danas umetnici svetskog ranga a rodom iz Zrenjanina, napravio je izvrsni bariton Željko Lučić.

Bariton veličanstvenog glasa, Zrenjaninac Željko Lučić, napravio je danas osvrt na spektakularan koncert, po mnogima „kulturni događaj godine“, koji je prošle subote u Kulturnom centru održao sa prijateljima, a u pratnji Zrenjaninske filharmonije.

Ovo je njegov prvi nastup u rodnom gradu posle bezmalo dvadeset godina, zbog čega su emocije bile obostrane – njegove prema dupke punoj sali i emocije publike koja će još dugo biti pod utiskom snažnog glasa ovog operskog pevača svetskog kalibra.

Lučića je danas u Plavom salonu primio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, sa kojim je razgovarao o obnavljanju muzičkih resursa u gradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

zeljko-lucic

– Bio je to predivan koncert, i nadam se da će ovo da preraste u nešto mnogo veće i ozbiljno, da postane tradicionalno. U subotu smo mogli da vidimo da je ovaj grad „rasadnik“ talentovanih muzičara i pevača, i bila bi velika šteta da se ponovo ne spojimo i stanemo na noge jer je Zrenjanin u prošlosti bio poznat po muzici i horovima. Lično bih voleo da se ta ideja ostvari i da u budućnosti imamo što više ovakvih koncerata, istakao je Lučić.

On je naveo i da je obradovan vešću da se Zrenjaninska filharmonija okupila posle 60 godina, ponovnim susretom sa dirigentom Andrejom Bursaćem i ostalim prijateljima. Želja mu je, kaže, da na okupu vidi i „Josifovce“.

Zeljko Lucic

Operski pevač i zamenik gradonačelnika složili su se da je ovo početak jedne nove saradnje, prilika da Zrenjaninci u svom gradu imaju više ovakvih događaja u budućnosti, pa čak i na otvorenom, kako bi koncerti bili dostupniji što većem broju ljudi.

– Grad Zrenjanin ima nekoliko manifestacija sa kojima je prepoznatljiv. Ove godine smo imali priliku da budemo domaćini Željku Lučiću i imali priliku da čujemo nešto što do sada nismo slušali ni videli uživo. Videli smo i niz Zrenjaninaca koji su učestvovali i još jednom potvrdili da je Zrenjanin „grad talenata“. Razgovarali smo mogućim nastupima u narednom periodu, naša želja je da veliki broj ljudi ima priliku da čuje ovu vrstu muzike.

Željka Lučića u narednom periodu očekuju nastupi u Americi, ali se nada ponovnom dolasku u rodni grad i nastavku realizacije započete ideje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh