I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vladika Nikanor osveštava krst za budući hram na Zelenom polju

Njegovo preosveštenstvo Vladika banatski Nikanor, krajem decembra, osveštaće u Zrenjaninu krst koji će označiti početak gradnje pravoslavnog hrama u naselju Zeleno polje.

 zeleno_polje_hram

Inicijativa za izgradnju hrama pokrenuta je pre desetak godina, a konkretniji potezi napravljeni su tek ove godine. Crkvena opština Zrenjanin i Grad Zrenjanin potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju kojim je određeno da grad obezbedi parcelu, a da Crkvena opština, odnosno donator, uloži poterebna sredstva za gradnju.

– Drago mi je što će, nakon dugogodišnjih napora, građani Zelenog polja i okolnih naselja konačno dobiti pravoslavni hram koji i zaslužuju. Dugo je trajala procedura oko papirologije vezane za placeve i eksproprijaciju, ali je odluka o izgradnji konačno doneta, projekat je završen i uskoro biti sproveden u delo, istakao je razgovoru za portal „I love Zrenjanin“, predsednik Saveta mesne zajednice „Zeleno polje“,  Zoran Ljubotina.

PerSu marketi

Ljubotina je dodao da je velike napore u realizaciju ideje uložio otac Radivoje Nađalin, kao i da će se crkva će nalaziti na uglu Hercegovačke i Baranjske ulice, na prostoru od osam placeva. Ova lokacija je odabrana jer će se hram videti iz tri mesne zajednice- Dolja-Crni šor, Dositej Obradović i Zeleno polje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
crkva_svetog_petra_pavla_nocaj

Uzor budućeg hrama – Crkva Sv. Apostola Petra i Pavla

Poslednjih dana ove godine ugostićemo Vladiku banatskog Nikanora koji će osveštati krst i postaviti ga na mestu budućeg hrama. Pošto su sredstva obezbeđena, početak gradnje očekujemo sa prvim prolećnim danima 2014. godine, dodao je naš sagovornik.

Donator sredstava za gradnju crkve je gospođa Vida Dević iz Melenaca. Ona želi da izgradi zadužbinu svom sinu Vojislavu Deviću – arhitekti, koji je živeo i radio u Minhenu a rođen je u zrenjaninskom naselju Dolja-Crni šor.

Po želji zadužbinara, hram na Zelenom polju radiće se po uzoru na Crkvu Svetih Apostola Petra i Pavla u Noćaju. 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh