I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Visoke temperature povećale broj poziva u Hitnoj pomoći

Nagli porast dnevnih temperatura praćenih sparnim vremenskim prilikama prouzrokovao je  zdravstvene tegobe značajnog broja stanovnika Zrenjanina i okolnih naselja.

U službi Hitne medicinske pomoći kažu da se broj intervencija njihovih dežurnih ekipa iz dana u dan povećava, i da očekuju da će takav trend biti nastavljen.

IMG_2261 obrada

„Ovakve vremenske prilike ne pogoduju apsolutno nikome. Konstantno se povećava broj građana koji nam se javljaju za pomoć, što dokazuje i podatak da smo samo u toku današnjeg prepodneva imali oko 20 odsto više poziva u odnosu na prethodne dane. Očekujemo da će do kraja dana taj broj biti znatno veći“, rekao je za I love Zrenjanin Goran Putić, glavni tehničar službe Hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin

Najugroženiji hronični bolesnici, stara lica, osobe sa kardiovaskularnim problemima i hipertoničari.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nepovoljne vremenske prilike utiču na pogoršanje zdravstvenog stanja, ali i na povećanje rizika od smrtnosti. Iz tog razloga medicinski stručnjaci savetuju poseban oprez u narednim danima, bez obzira na starost, pol ili zdravstveno stanje osobe.

IMG_2264  obrada obrada„Apelujemo na građane da se pridržavaju saveta lekara i svih onih mera opreza koje svakodnevno mogu da čuju ili da pročitaju u medijima“, savetuje naš sagovornik.

On je dodao da se apel prvenstveno odnosi na „redovan unos tečnosti – bez obzira da li je reč o toplim ili hladnim napitcima, zatim na upotrebu lakše hrane i izbegavanje izlaganja direktnom sunčevom zračenju bez preke potrebe“.

Pridržavanje tih saveta smanjiće rizik od eventualnog nastanka zdravstvenih komplikacija, među kojima je i stanje poznato kao toplotni udar – koje može da bude pogubno po život.

Osobama koje nisu u mogućnosti da u najrizičnijem periodu dana izbegnu izlazak na sunce, preporučuje se da pri ruci imaju flaširane napitke, da oblače laganu svetlu garderobu od prirodnih materijala, da nose kačkete ili šešire i da obavezno koriste naočare za sunce. 

za-2-dana-zadru-zbog-vrucine-umrlo-8-ljudi-beogradani-padali-nesvijest-slika-49927Osobe koje primaju određenu terapiju, naročito moraju voditi računa da je uzimaju u propisanoj dozi i predviđenim terminima.

„Sve osobe koje primaju neku vrstu terapije moraju da je uzimaju redovno i nikako ne smeju da je koriguju na sopstvenu odgovornost –  odnosno da smanjuju ili povećaju njenu predviđenu dozu bez konsultovanja sa lekarom. Građani koji imaju bilo kakav zdravstveni problem ili im treba medicinski savet – mogu da pozovu našu službu na broj 194″, dodaje Putić.

Služba hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu radi 24 časa dnevno. Tokom noći, nedeljom i praznicima – u periodu od 20 do 7h radi i ambulanta hitne pomoći u kojoj se građani sa zdravstvenim tegobama takođe mogu obratiti za pomoć.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh