I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Završna konferencija projekta „Obrazovanjem do lakšeg zaposlenja“

Završna konferencija u okviru projekta „Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja“, u organizaciji Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banata (RCR Banat) okupila je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu značajan broj učesnika ovog projekta.

Na konferenciji su govorili ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef sektora operacija Delegacije Evropske Unije u Srbiji Ričard Maša, zamenik austrijskog ambasadora Volfgang Vagner, menadžer projekta „Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji“ Klaus Kapper, direktorka RCR Banat Irena Živković, asistent projektnog menadžera RCR Banat Branislav Milosav, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin, pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

obrazovanje-do-zaposlenja-1

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat u partnerstvu sa devet institucija realizovao je projekat „Obrazovanjem do lakšeg zapošljavanja“, finansijski podržanog od strane IPA programa EU „Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji“, austrijske razvojne agencije i Pokrajinskog sekretarijata za finansije. Vrednost projekta je 224.776 evra, a glavni cilj doprinos smanjenju dugoročne nezaposlenosti kroz stvaranje partnerskih odnosa u procesu učenja i razvoja Banata kao naprednog društva zasnovanog na znanju sa više i boljih radnih mesta i većom socijalnom kohezijom.

I Taxi Zrenjanin

– Važno je sve ono što radimo kao reformski proces koji treba da nas dovede do članstva u Evropskoj Uniji, ali ponavljam i svako radno mesto, u ovom slučaju 22 nova radna mesta, i u ovom pravcu trebamo da nastavimo uz podršku naših evropskih partnera – da pokažemo da smo spremni da na transparentan, odgovoran i efikasan način koristimo sredstva, da osposobimo naše institucije kako bi za nekoliko godina kada budemo članovi, mogli na odgovoran način da koristimo još veće IPA fondove. Mi već nekoliko godina koristimo IPA fondove, a sada smo prva zemlja u regionu kao zemlja kandidat koja je u decembru potpisala okvirni sporazum za sedmogodišnji period od 2014. do 2020. u iznosu od mijardu i po evra bespovratne pomoći, rekla je ministarka Jadranka Joksimović koja je u nastavku govora pohvalila projekat realizovan u Zrenjaninu i svesrdnu podršku lokalne samouprave.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da je današnji susret bila posebna prilika da se državnim i pokrajinskim funkcionerima predoče važni projekti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Posebno je zadovoljstvo što smo uspeli da u neposrednom razgovoru sa ministarkom Joksimović kandidujemo nekoliko velikih projekata za naš grad i nadam se da ćemo u nekom narednom periodu zajedno i učestvovati u njihovoj realizaciji. Današnji povod je lep, uspeli smo da završimo jedan veliki projekat iz kog smo kao benefit dobili i sjajne prostorije edukativnog centra u kojima vršimo edukaciju naših Zrenjaninaca, pre svega nezaposlenih, rekao je gradonačelnik.

obrazovanje-do-zaposlenja-1

– Danas smo okončali izuzetno značajan projekat kroz saradnju evropse institucije, republičke i pokrajinske vlade i grada Zrenjanina i to pokazuje koliko je značajna ta saradnja i koliko dobrih rezultata možemo postići kada sarađujemo na svim nivoima. Drago mi je da se otvaranjem ovakvog centra ovde u Zrenjaninu korak po korak približavamo ciljevima koje Evropa postavlja pred Srbiju u oblasti rešavanja problema nezaposlenosti. Sa druge strane, budući da su juče raspisani konkursi pokrajinske vlade i da je počela kampanja zapošljavanja u Vojvodini za 2015. godinu, siguran sam da će ovaj novi edukativan centar i projekat dati doprinos uspešnosti te politike, izjavio je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPolaznicima obuke Regionalnom edukativnom centru Banat danas su uručeni i sertifikati

– Saradnja i sinergija 10 relevantnih institucija uz podršku svih nivoa državne vlasti doprinela je tome da ovaj projekat po svim segmentima premaši očekivane rezultate. Zrenjanin i Banat nakon ovoga imaju rekonstruisan, moderno opremljen Regionalni edukativni centar Banat, imamo institucije za dalji razvoj aktivnog obrazovanja u Banatu i 22 nova radna mesta. Važan i bitan momenat jeste da je projekat danas završen, a da njegova održivost i dalje postoji, rekla je na kraju medijima projektna menadžerka i direktorka RCR Banat Irena Živković.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh