I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Ukus piva i šećerne vune na 28. Danima piva

Nastupom sarajevskog benda „Crvena Jabuka“ zavšeni su dvadesetosmi zrenjaninski „Dani piva“ koje je od 28. avgusta do 1. septembra posetilo više od 200.000 ljudi. Poslednjeg dana pivske fešte, mnogobrojnu publiku na Žitnom trgu zabavljali su i Raskršće i Boris Petrović u pratnji Karington benda.

Crvena jabuka 02

Proteklih dana zabava se odvijala na nekoliko lokacija u užem centru grada – Žitnom, Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu Slobode, bašti gradske kuće, parkingu „Prevlaka“ i u glavnoj gradskoj ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Manifestaciju su obeležili i sajam „Inocoop“ kao i prodajna izložba rukotvorina „Banatske vredne ruke“.

PerSu marketi

 Iz Turističkog centra Zrenjanina sa ponosom ističu da je ovogodišnji program “Dana Piva” bio najbolji do sada, a da je najveća poseta od 60 000 gostiju, zabeležena u subotu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

IMG_39512

Ovo su bili najbolji Dani piva do sada“ uz osmeh nam je rekla Bojana V. (18). koja se svih pet večeri u gradu provodila sa prijateljima. „Najbolje sam se provela na koncertu Harisa Džinovića i Tuborg žurkama“ dodala je naša sugrađanka.

 Pivopije su i ove godine mogle da uživaju u raznovrsnim pivskim brendovima a cene su bile slične prošlogodišnjim.

Za čašu točenog, na štandovima na Žitnom trgu trebalo je izdvojiti od 100 dinara za domaća, ili nešto više za strana piva. Od mnogo piva brzo se i ogladni, a izbor hrane je i ove godine bio raznovrstan. Svi koji nisu mogli da odole mirisima pečenog mesa, pljeskavicu su plaćali oko 200 dinara, parče pice 100, dok se hot dog prodavao za 120 dinara.

IMG_39222

I pored pozitivnih utisaka, nekima su gužve i poneki pljusak pokvarili provod. „Najviše sam očekivao od koncerta benda Miligram, ali zbog velikog broja ljudi nisam mogao da priđem bliže bini i uživam u njihovoj muzici“ rekao nam je Nenad A. (25) .

Manifestacija koja tradicionalno okuplja najviše Zrenjaninaca, ove godine ugostila je i brojne ljubitelje piva i dobrog provoda iz drugih gradova.

Pored lepih uspomena na večeri provedene u dobroj atmosferi, nemali broj njih odlučio se da kući ponese i pokoji suvenir. U suvenirnicama su se majice prodavale za 500 dinara, dok su ukrasi sa motivima Zrenjanina i Banata koštali nešto manje.

IMG_39362

Tanju S. (33) zatekli smo sa suprugom i mališanima oko 20 sati u glavnoj ulici. Ona kaže da je „Dani piva“ podsećaju na detinjstvo i da je ovo prava porodična manifestacija.

„Sa decom najpre dolazimo u luna park na nekoliko vožnji a zatim šetamo centrom grada, uživajući u sladoledu i kokicama“.

Nezaobilazno mesto za decu i ove godine bio je zabavni park u kom su se cene vožnji kretale od 100 do 250 dinara.

Raznobojna šećerna vuna prodavala se za 150, dok je cena 100 grama bombona na štandovima sa slatkišima iznosila oko 100 dinara.

secerna-vuna

Nanizani tesno jedan za drugim, onako tesno kako je bilo na pivarskim štandovima, završeni su najznačajniji manifestacijski dani za naš grad. Obećavaju nam sadržajnije, masovnije i zabavnije Dane u sledećoj godini. Mnogi će do tada čuvati utisak koji su poneli sa ovogodišnjih Dana piva u Zrenjaninu.

Foto : M. Arsić, M.Milićev, B&G

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh