I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Završene radionice “Crtaj, prikaži – budi deo zajednice” u Narodnom muzeju

U zrenjaninskom Narodnom muzeju, u okviru projekta “Crtaj, prikaži – budi deo zajednice”, održane su inkluzivne radionice  u kojima su učestvovali učenici Osnovne i srednje škole „9. maj“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“.

Likovne radionice okupile su dvadesetak učesnika koji su kreirali deset slika na platnu crtajući portete, mrtvu prirodu, apstraktne oblike.

inkluzivne_radionice_muzej_zrenjanin

– Način na koji su oni doževeli ovaj stvaralački proces je veoma jedinstven. Od mnoštva radova, odabrali smo najzanimljivije koje ćemo predstaviti na izložbi krajem novembra, istakla je Biljana Eleković, menadžer projekta.

PerSu marketi

Elekovićeva je dodala da je jedan od osnovnih ciljeva likovnih aktivnosti bio „zadovoljenje emotivnog i intimnog doživljaja kroz stvaralački proces rada u grupi“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Autor projekta je Milan Grahovac, magistar umetnosti i kustos Narodnog muzeja Zrenjanin koji je, uz Miloša Vasiljevića, koncipirao, sprovodio i sa stručno-profesionalnog stanovišta posmatrao tok edukacija. Radionicama su prisustvovali i profesionalni vaspitači, defektolozi i roditelji dece uključene u likovne aktivnosti.

inkluzivne_radionice_muzej_zrenjanin2

“Crtaj, prikaži – budi deo zajednice” finansira grčka međunarodna humanitarna organizacija, fondacija „Stavros Niarchos”. Partneri Narodnog muzeja Zrenjanin u realizaciji ovog projekta su i organizacije „Kulturno nasleđe bez granica” (Cultural Heritage without Borders) i „Mreža muzeja Balkana” (Balkan Museum Network).

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh