I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Zašto (ni)smo pomogli Borisu Stoiljkoviću?

Donatorskom večerom u restoranu „Etno kućerak“ sinoć je prikupljeno 35.000 dinara i 100 evra namenjenih lečenju Borisa Stoiljkovića koji duže od deset godina pokušava da stane na svoje noge.

Pozivu se odazvao mali broj ljudi u odnosu na činjenicu da grad ima veliki broj privrednika, organizacija, zaposlenih u dobrostojećim javnim preduzećima i ustanovama.

Ipak, nekolicina donatora svojim malim doprinosom od 1000 dinara, uspela je da učini za Borisa mnogo. Druženje koje je njemu i njegovoj porodici priređeno u „Etno kućerku“, potvrdilo je činjenicu da je dobra volja ono što bi svaki pojedinac mogao da pruži.

boris

I Taxi Zrenjanin

Ovaj momak se bori za drugi odlazak u Rusiju na tretman matičnim ćelijama, ne bi li napravio prve korake nakon teške povrede vratnih pršljenova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Lekari u Rusiji pripremili su i čuvaju matične ćelije za deset tretmana a od mene i finansijskih mogućnosti zavisi koliko ću od toga moći da iskoristim. Do sada sam prošao samo jedan tretman, i to je malo da bi se očekivao neki vidljivi efekat. Ne prihvata svaki organizam jednako ni matične ćelije. U kontaktu sam sa devojkom koja je nakon tih tretmana stala na svoje noge i to mi vraća nadu – kaže ovaj hrabri mladić.

Njegova čelična volja ne dozvoljava mu da se preda, zbog čega su njegovi dani ispunjeni treninzima snage, plivanjem, stonim tenisom, a i pored nepokretnih nogu, Boris vozi automobil i upravo je on dovezao svoju porodicu u Zrenjanin, u restoran „Etno kućerak“.

– Ideja je bila da pomognemo mladiću, koliko god smo u mogućnosti. Smatram da svi u gradu, pa i mi u ugostiteljskoj branši, možemo izdvojiti bar jedan dan mesečno zarad humanosti i pomoći onima kojima je to zaista potrebno – rekao je vlasnik „Etno kućerka“, Nenad Čavić.

boris i cavic

Na humanitarno veče pozvani su svi građani, ali je najveći akcenat stavljen na privredu i preduzetnike za koje se večera od 1000 dinara ispostavila kao stavka koja iz nekog razloga nije mogla biti ispunjena.
Oni koji nisu mogli da prisustvuju, a želeli su da pomognu – poslali su novac.

Grad Zrenjanin poznat je, između ostalog, po privrednicima, političarima, preduzetnicima, zdravstvenim radnicima, koje često intervjuišemo zbog njihovih uspeha. Jasno je da ovaj ispit humanosti nije bio položen.

pomoc borisu

Borisu Stoiljkoviću nedostaje još nešto više od 200.000 dinara za drugi odlazak u Rusiju, i veruje da će sredstva brzo biti prikupljena.

Donatorsko veče u Zrenjaninu mnogi neće zaboraviti. Borisova životna priča podsetila je humane Zrenjanince da je čovek istinski srećan samo kada je zdrav.

  • Divider

  • Divider
Na vrh