I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zapušene rešetke „krive“ zbog poplava na saobraćajnicama

Usled obilnih padavina koje su proteklog vikenda zahvatile Zrenjanin, veliki broj saobraćajnica bilo je pod vodom što je dovelo i do otežanog kretanja vozila i pešaka.

Pored činjenice da je za kratko vreme pala velika količina kiše, bilo je evidentno i da voda nije imala gde da otiče.

padavine

Rešetke pored ivičnjaka su zapušene, pa su se nakon prestanka padavina mogli videti građani koji su sami pokušavali da uklone lišće i nakupljeni otpad, ne bi li rešili problem. Neki su u ovakvim situacijama zovu ekipe preduzeća Vodovod i kanalizacija, koje ipak nije direktno zaduženo za rešavanje ovog problema.

PerSu marketi

-Iz razloga što još u potpunosti nije izvršena primopredaja celokupne dokumentacije između JP „Direkcija za uređenje i izgradnju grada Zrenjanina“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“, naše preduzeće nije u potpunosti preuzelo nadležnost nad održavanjem atmosferske kanalizacije, već i dalje reagujemo na osnovu naloga i poziva upućenih od strane Direkcije, Grada i samih građana koji nam se uvek mogu obratiti ukoliko primete probleme u funkcionisanju atmosferske kanalizacije, kažu u „Vodovodu“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

resetke

Ovde napominju i da raspolažu samo sa jednim kamionom za čišćenje i ispiranje 350 kilometara kanalizacione, ujedno i atmosferske mreže. Tako je jedino vozilo koje imaju angažovano 24 časa, ali i pored toga kažu da prilikom obilnih padavina gledaju da što pre reaguju.

-Desi se da na nekim mestima mreža nije u stanju da odjednom primi ogromne količine atmosferskih voda zbog čega dolazi do zadržavanja na površini kao što je bio slučaj pre neki dan, ali ni u približnim količinama kao što smo imali prilike da vidimo u Novom sadu ili Beogradu. Kada se ukaže prilika rade se i preventivna čišćenja rešetki na atmosferskoj kanalizaciji, ali moram da podsetim da u gradu ima nekoliko hiljada rešetki i da je nemoguće postići da u svakom trenutku sve budu očišćene. Zato pozivamo i građane da i sami prijave ukoliko uoče da su neke rešetke zapušene, ali i pozivamo neodgovorne pojedince da ne koriste šahtove i rešetke za bacanje viška stvari i otpada što je na žalost česta pojava, kaže rukovodilac Službe informisanja u „Vodovodu i kanalizaciji“, Siniša Gajin.

U selima postoji problem ispred kuća čiji su vlasnici, najčešće zbog izgradnje kolskog prilaza, u nekom momentu zatrpali. Prema Odluci o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, meštani su u obavezi da ulične otvorene kanale za odvođenje atmosferskih voda i propuste od tvrdog materijala redovno čiste, kose travu i preduzimaju odgovarajuće mere za normalno funkcionisanje kanala.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh