I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zaposlite se u Nemačkoj – aktuelan konkurs za prijem medicinskih radnika

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje aktuelan je konkurs za zapošljavanje medicinskih radnika u SR Nemačkoj, na radnom mestu asistent za zdravstvenu negu.

nemacka-medicinski-radnici

-Asistenti za zdravstvenu negu traženi su za rad u bolnicama i domovima za stara lica, na određeno vreme, do priznavanja diplome u SR Nemačkoj, a nakon priznavanja diplome kandidati bi bili angažovani na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje u Zrenjaninu.

Uslovi su završena srednja medicinska škola – profil medicinska sestra tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera, poznavanje nemačkog jezika na minimalno A2 nivou, položen stručni ispit, kao i da kandidati nisu duže od tri godine van struke. Na oglas se mogu javiti i nezaposleni i zaposleni kandidati, a prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 ili višem nivou. Rok za konkurisanje je 28. april 2016. godine.

I Taxi Zrenjanin

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozivani u maju 2016.g, kada je planiran prvi ciklus razgovora za posao.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mogućnosti za zapošljavanje medicinskih radnika iz naše zemlje u SR Nemačkoj stvorene su zahvaljujući tome što su Savezna agencija za zapošljavanje Nemačke i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije potpisale Sporazum o posredovanju u privremenom zapošljavanju naših radnika u SR Nemačkoj, početkom 2013. godine.

Na evidenciji Filijale za zapošljavanje Zrenjanin trenutno je 102 medicinskih tehničara i sestara i 2 pedijatrijske sestre.

-Na konkursu za privremeno zapošljavanje medicinskih radnika iz naše zemlje u SR Nemačkoj, koji je bio aktuelan početkom 2013. godine, u Srednjobanatskom okrugu se prijavilo 21 lice, a uslove konkursa u potpunosti je ispunjavalo sedmoro. Uslov koji kandidati obično nisu ispunjavali bilo je nepoznavanje nemačkog jezika na traženom, A2 nivou. Na ovaj konkurs u Srbiji se prijavilo 1.000 medicinskih radnika, a uslove je ispunjavalo 539, saopštieno je iz filijale.

Ovo je peti konkurs po redu za zapošljavanje većeg broja medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj, koji su objavili NSZ i projekat Triple Win. Konkurs je objavljen na sajtu NSZ (www.nsz.gov.rs), a za sve informacije
zainteresovani se mogu obratiti savetniku u Filijali za zapošljavanje kao i migracionim servisnim centrima NSZ.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh