I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zamena stubova javne rasvete u gradu – kugle odlaze u istoriju

Radnici zrenjaninskog preduzeća „Trenč“ d.o.o. otpočeli su danas zamenu stubova javne rasvete u ulicama Narodnog fronta i Subotićevoj, čijim završetkom će te centralne gradske ulice dobiti značajno bolju i kvalitetniju rasvetu, a stare „kugle“ sa prevaziđenim sijalicama zauvek otići u istoriju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stubovi sa kuglama postavljeni su u centru Zrenjanina prilikom jedne od poslednjih obimnijih rekonstrukcija rasvete, pre tačno 35 godina. U međuvremenu, pojavom novih tehnologija i rasvetnih tela, ovakva rasveta izgubila je na funkcionalnosti i osim što troši više električne energije, efekat osvetljenja daleko je od zadovoljavajućeg. Mnogi od tih stubova su i nakrivljeni ili oštećeni na drugi način, što sve zajedno pruža ružnu sliku.

Nova rasveta podrazumeva montažu 19 stubova i 38 svetiljki, po dve na svakom stubu – 14 stubova u Ulici Narodnog fronta, po sedam sa svake strane, i 5 u Subotićevoj – proizvođača „Amige“ iz Kraljeva, urađenih prema projektu rekonstrukcije pešačke zone u Zrenjaninu i upotrebu natrijumovih, umesto dosadašnjih živinih sijalica. Natrijumove svetiljke imaju manju instalisanu snagu i duži vek trajanja, a pritom emituju nekoliko puta jače svetlo nego dosadašnje sijalice. Prethodno je u ovim ulicama izvršena i rekonstrukcija električnih instalacija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Taxi Zrenjanin

Završetkom ovih radova i uređenjem pešačke zone na Trgu slobode i okolnim ulicama, biće u potpunosti usklađena i javna rasveta, kako tipom stubova, tako i jačinom i kvalitetom osvetljenja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh