I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zakupcima gradskih lokala umanjenje zakupnine za 10 odsto

Interesovanje potencijalnog investitora za zemljište u svojini Grada Zrenjanina bilo je povod da se na današnjoj sednici Gradskog veća nađe tačka o otuđenju jedne parcele.

Pored toga, gradski većnici su se složili oko Predloga Rešenja o olakšicama u plaćanju zakupnine za 2017. godinu koje se odnosi na zakupce lokala u vlasništvu grada.

Gradski većnik Radiša Dupljanović pojasnio je da se olakšice odnose na redovne zakupce koji u proteklih šest meseci redovno plaćaju zakup do 15. u mesecu.

I Taxi Zrenjanin

Upravo ovu tačku gradonačelnik Zrenjanina označio je najznačajnijom na današnjoj sednici.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Čedomir Janjić izjavio je nakon sednice da je smanjenje zakupa redovnim platišama koji su zakupci lokala u vlasništvu grada možda jedna od najznačajnijih tačaka.

– Hoćemo da stimulišemo sve koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, i uredne platiše dobiće umanjenje za deset odsto, istakao je Janjić.

Prema ovom rešenju, zakupnina bi trebala da bude niža u periodu od 1. januara do kraja decembra 2017. godine.

Prihvaćen je i Predlog Rešenja o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve za potrebe angažovanja mornara sa propisanom brodarskom knjižicom i ovlašćenjem.

Izvestilac David Dimkić rekao je da se ta tačka odnosi na Tarašku skelu i da će za te po potrebe MZ Taraš dobiti 1,3 miliona dinara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh