I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zahvaljujući Pupinovom mostu Beograd Zrenjanincima blizu kao Novi Sad

Dugo očekivnai most Zemun-Borča „Mihajlo Pupin“ danas je i zvanično otvoren za saobraćaj. Ovaj most građen je nešto više od tri godine, a da se ne bi izgradio i ostao bezimen potrudili su se Zrenjaninci i Zemunci.

 

Predstavnik udruženja građana „Zemunska priča“ Nikola Balać i predstavnici Pokreta Napred Banat Dragiša Matić i Ždrnja Saša 28. februara 2014. godine predali su Skupštini Grada Beograda incijativu da Most Zemun-Borča dobije ime po našem velikanu Mihajlu Pupinu, što je i usvojeno u oktobru mesecu iste godine.

I Taxi Zrenjanin

Danas ovaj most spaja Zemun i Zrenjanin, a daljina Novog Beograda gotovo da se može poistovetiti sa sadašnjom razdaljinom na relaciji Zrenjanin – Novi Sad.

most-zemun-borca

U Zemunu, most će biti povezan sa ulicom T-6 jugozapadno od naselja Nova Galenika, a u Borči – sa Zrenjaninskim putem, severno od naselja. Pristupne saobraćajnice obuhvataju i vezu Zrenjaninskog sa Pančevačkim putem.

Prva saobraćajna petlja ovog mosta, poznatija kao Zrenjaninska petlja u obliku deteline sa četiri lista nalazi se već na 60 tom kilometru od Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjaninska-petlja-detelina-list

– Znači mi ovaj most jer svakog dana putujem iz Zrenjanina za Beograd, tamo radim, a kako mi je firma na Novom Beogradu, ovo će mi svakodnevno skratiti put za više od pola sata, istakao je Miljan. Š. za naš portal.

Mnogi sugrađani saglasni su i za činjenicom da će most približiti Novi Beograd Zrenjaninu i samim tim otvoriti mogućnost da se glavni grad Banata još bolje spoji sa prestonicom.

– Godinama vozim robu na Novi Beograd, svakodnevno prolazim kroz gužve na Pančevačkom, donedavno jedinom mostu. Ovim mostom to će biti daleko bolje, jer se brzo dolazi do širokih bulevara Novog Beograda koji su uglavnom dobro prohodni i izbegava se staro jezgro glavnog grada gde je saobraćaj u špicevima izuzetnog intenziteta, kaže Borko S.

Kako portal IloveZrenjanin nezvanično saznaje, most će za saobraćaj biti otvoren od sutra, 19. decembra 2014. godine.

VIDEO : Let iznad Zrenjaninske petlje i mosta Borča – Zemun

Izvor http://www.lobi-info.rs/

VIDEO : Vožnja preko mosta Zemun Borča

Video : 24 sata

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh