I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vrtić „Vila“ održao vašar

Svakog oktobra u okviru dečje nedelje vrtić „Vila“ u Maloj Americi organizuje tradicionalni jesenji vašar. Deca i vaspitači prodaju kolače, peciva i igračke koje su pripremili roditelji sadašnjih i bivših polaznika. Prikupljeni novac koristi se za obnovu enterijera ili orgaizovanje dečje ekskurzije.

dscn9094-custom

U Mesnoj zajednici Mala Amerika ovog popodneva bilo je vrlo živo. Okupili su se deca i njihovi roditelji, bake, deke, komšije i vaspitači vrtića „Vila“. Zajednički cilj je bio da se prikupi što više novca za vrtić. Gotovo svi sa kojima smo razgovarali kažu da redovno posećuju vašar.

dscn9098-custom

PerSu marketi

“Prodaju svašta – medenjake, krosane, igračke. Vašar se održava da bi prikupili sredstva kako bi deci kupili nešto što im je potrebno. I ja sam pripremila medenjake i žerbo kocke. To prodaje moj unuk. Svake godine učestvujemo na vašaru“, kaže Milka Kostić, baka dečaka koji ide u vrtić „Vila“.

dscn9110-custom

„Doneli smo baklave i keksiće i sve smo prodali. Cena je bila 20 dinara po komadu tj. po paketiću keksića. Zaista podržavamo ovo. Trebalo bi češće da prave ovakve vašare, da bude makar i prolećni vašar i ovaj jesenji, ako ništa više. Sigurno je da će prikupljeni novac značiti vrtiću. Nije mi uopšte puno vremena oduzelo to što sam pravila, to je naš mali skromni doprinos“, objašnjava Mirjana Dragović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

dscn9104-custom

„Za danas smo spremili razne domaće đakonije kiflice, kolače, rolate što slatke, što slane. Ko je šta imao. Tu su i baloni i magneti ručne izrade, igračke…  Cilj je da se sakupi što više para za vrtić kako bi se ili obnovio enterijer ili da bi deca išla na prolećnu ekskurziju. Ovo se tradicionalno održava svake godine i mi učestvujemo evo već šesti put. Pokazalo se da je to pun pogodak, jer je odziv zaista veliki. Osim nas roditelja tu dođu i komšije, penzioneri i svako po nešto kupi. Moj sin neće od sledeće godine ići u vrtić, pošto kreće u školu, ali ću nastaviti i dalje da učestvujem na vašaru. Živim tu u naselju i znam puno dece koja će nastaviti da idu u vrtić, uključujući i vašu, tako da ću i dalje podržavati manifestaciju“, precizira Marijana Mihajlov.

dscn9120-custom

dscn9096-custom

Osim onih koji su svoje đakonije i ručne radove ponudili na prodaju, bilo je i onih koji su vašar posetili samo da bi nešto kupili. Pogotovo što su cene simbolične – kiflica ili kolačić koštali su od 10 do 20 dinara, za čašu žita sa šlagom, krofnu ili mafin bilo je potrebno izdvojii  50 dinara, koliko su bili i CD-ovi. Tek po koja igračka je bila nešto skuplja i koštala je 100 dinara.

dscn9109-custom

dscn9113-custom

dscn9108-custom

„Kupio sam kolače. Treba biti human i pomoći kad god je moguće. To je za sve nas pojedinačno sitan novac, ali kada se sakupi na gomilu to je ipak značajno za vrtić i decu koja tu idu. Da im pomognemo da im se stvore bolji uslovi za boravak. Dva unuka su mi išla u ovaj vrtić. Imam još jednog unuka – Aleksu koji je sada u predškolskoj grupi. Bez obzira što će on ove godine završiti sa vrtićem ja ću i narednih godina, ukoliko bude vašara, dolaziti. Volim da dođem ovde i drago mi je da mogu bar tako da pomognem. Svi smo zadovoljni – i mi i deca. I da znate baš sam dosta kolača kupio. Biće i za mene i za sinovu porodicu“, kaže Zvonimir Mirković, deka dečaka koji pohađa vrtić „Vila“.

 

dscn9111-custom

dscn9130-custom

Vapitači su više nego zadovoljni ovogodišnjim odzivom i izlagača i posetilaca.

„Ovo se organizuje najmanje 12 godina u nazad i to je tradicionalni vašar povodom dečje nedelje koji se održava uvek prve nedelje u oktobru. Uvek bude vrlo uspešno. U proseku sakupimo između 15 i 17 hiljada dinara. Uglavnom smo decu od sakupljenog novca vodili u pozorište u Beograd. To bude jako lepo organizovano i deca to vole. Pare su ranijih godina bile namenjene za to, ali mislim da će ove godine pare od vašara ipak ići za obnovu vrtića. Da kupimo nešto što nam je potrebno. Razmišljali smo o hoblovanju parketa, krečenju soba, stavljanju pločica na stepenice ili kupovini nekog nameštaja, pa ćemo videti šta ćemo moći da uradimo. U ovom trenutku vrtiću je najpotrebnije da se uradi fasada koja je oronula i da se zameni stolarija, ali to su velike i ozbiljne investicije i to sigurno nećemo moći sa ovim sredstvima da uradimo. Mislim da ćemo za to morati da konkurišemo preko nekih projekata“, kaže Tihana Vlajkov, vaspitač u vrtiću „Vila“.

dscn9097-custom

dscn9095-custom

dscn9107-custom

Koliko god da je novca prikupljeno na ovogodišnjem vašaru vrtiću će i te kako značiti. Mnogo važnije je to što se još jednom pokazala i dokazala solidarnost koju naš narod ima. Nije bilo bitno ko će koliko novca dati, ali je bilo bitno da su se svi složili oko istog cilja, a to je da se koliko god je moguće pomogne vrtiću.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh