I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Vredni mališani iz Belog Blata u prolećnoj akciji

Deca pripremne predškolske grupe  „Buba Mara“  iz Belog Blata, uprkos svojim godinama, veoma su vredna i radna. Uz organizaciju vaspitačice Ilonke Vrška, zabavištanci su danas uredili spomen obeležje svojim precima, palim borcima u Drugom svetskom ratu.

zabavistanci

Spomenik  se nalazi u sklopu centralne parkovske površine u selu i  školskom okruženju, te su svojim delom ulepšali ceo prostor.

 – Pored radnog učinka, naši predškolci su naučili i šta spomen obeležja predstavljaju i zašto ih je važno čuvati. Prošlost, koja svakako ne treba da opterećuje decu, treba na pravilan način prezentovati najmlađima, jer bez sećanja i dobre nadgradnje, nema ni jasne i tolerantne budućnosti. A oni sada uče, sada ima se stvari približavaju i to ih čini jedinstvenim. Njihovu radoznalost i potencijal treba prepoznati i  ovo je dobar način da se  radno usmere ali i osnaže u negovanju dobrih  vrednosti, makar one bile i deo prošlosti, poručio je direktor Osnovne škole u Belom Blatu, Milan Nedeljkov.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh