I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Vredne ruke banatske“: Ručni radovi i kolači oduševili posetioce

Tradicionalna manifestacija „Vredne ruke banatske“ održana je danas u porti Uspenskog  hrama kao deo programa „Dana piva“.

Mnoštvo ručnih radova, goblena, pletenih šalova, tkanih i heklanih radova i poslastica, krasili su dvadesetak izložbenih štandova aktiva žena gradskih i prigradskih naselja.

aktiv-zena-melenci
U duhu starih običaja, vernicima je poslužen crkveni ručak, nakon kog su mogli da pogledaju kako i na koji način se čuva tradicija grada na Begeju, ali i da se zaslade poslasticama koje su pripremile vredne domaćice.

– Zadovoljstvo nam je što smo naše sugrađane počastili kolačima i predstavili im suvenire našeg aktiva. Često učestvujemo na ovakvim manifestacijama i humanitarnim akcijama, kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna, kao što je to i danas, rekla je Radmila Bokan iz asocijacije žena MZ Klek.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Koliko je bitno održavati duh i običaje starog Banata potvrdio nam je aktiv žena MZ Gradnulica, na čijim pultu su se mogle videti slatke štrudle, pogače i slana peciva.

kolaci

melenci-strudle

kiflice

– Veoma je važno organizovati ovakve događaje, kako bi mlađim naraštajima predstavili tradiciju i običaje našeg grada i zbog toga svake godine učestvujemo na ovoj manifestaciji. U naše udruženje učlanjeno je šestdeset žena koje se svake godine potrude da u najboljem svetlu prikažu Mesnu zajednicu Gradnulica, objašnjava Nada Berar.

elemir

pleteno

strikano
Suvenire i tradicionalne predmete izložile su i  žene aktiva iz Aradca, Melenaca, Elemira, Belog Blata i ostalih mesta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh