I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vozač „NetBusa“ nakon otkaza: Šta se zaista desilo kod Kaća

Slučaj autobusa preduzeća „NetBus“ koji je pre nekoliko dana ostao u kvaru kod Kaćke petlje, završen je informacijom da je vozač Dejan Petrović (41) dobio otkaz.

Nakon utisaka putnika koji su se te noći sami snalazili da stignu do Novog Sada, javnost je osudila upravo vozača, lošu uslugu i vozni park „NetBusa“.

autobus-net-bus

U razgovoru sa sada već bivšim vozačem javnog prevoza, portal I love Zrenjanin saznaje šta se desilo te večeri nakon polaska iz Zrenjanina.

PerSu marketi

– Krenuli smo u redovnom terminu za liniju Zrenjanin-Novi Sad u 18,50h, autobus je bio relativno pun. Sve je bilo u redu dok nismo stigli blizu Kaćke petlje. Čuo sam putnike kako govore „Stani, stani, gori autobus“. Stao sam i video paru koja se stvorila unutar autobusa. Ljudi su se prepali, počeli su da izlaze.Rekao sam da sačekaju, da se ne plaše jer sigurno nije toliko strašno, video sam da nije u pitanju nikakav požar. Međutim, krenuli su napolje. Kada sam utvrdio da je puklo crevo, predložio sam im da sačekamo deset-petnaest minuta da se situacija stabilizuje i da stignemo bar do glavne stanice u Novom Sadu. I meni je bilo u cilju da putnike dovezem na odredište, nebitno mi je bilo kako ću se posle snaći za sebe. Međutim, putnici nisu hteli da se vraćaju u autobus, posegnuli su za svojim torbama i rekli „mi u autobus više nećemo, nećemo da rizikujemo život“. Neko je zvao rođake, drugi su zvali taksi i došlo je do razilaženja. Ja sam morao da krenem dalje jer je naišla policija i rekla da moram da pomerim autobus sa autoputa. Nekoliko putnika je ostalo u autobusu, pomerio sam ga još jedan kilometar napred i skrenuo u pravcu Kaća kako bih ga sklonio sa autoputa, da ne izazovemo sudar. U međuvremenu, neko je već javio dispečeru šta se desilo, on me je pozvao, sve sam mu objasnio, rekao da autobus radi ali u mestu, da skoro ne mogu da ga pomerim jer su točkovi blokirani. Rekao sam i da vidi šta će dalje, da li će da šalje drugi autobus, na šta sam dobio odgovor da nema drugog autobusa i da ne može to da organizuje jer je nedelja i kasno je, svi vozači su otišli kući. Rekao je da vratim autobus u Zrenjanin, što je bilo zaista nemoguće. Jedina namera koju sam tada imao jeste da autobus nekako doteram do centra Kaća, da bude pod svetlom i na vidnom mestu, da ga niko ne bi obio i izvadio gorivo. Putnici su se razišli, ubacio sam u prvu brzinu i tako uspeo autobus ga dovezem do sela, priča Dejan Petrović za I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iako je rukovodstvo „NetBusa“ izjavilo da su iza tog išla još dva autobusa iz Zrenjanina, Petrović kaže da nije siguran da je baš tako bilo i da ih nijedan autobus nije sustigao.

– Ja za to ne znam, nedelja nije moj radni dan i nikada ranije nisam radio u tom terminu, ali mogu da kažem da nijedan „NetBus“ autobus nije prošao pored nas dok smo imali tu nezgodu na putu. Da je prošao, svaki od kolega bi stao.

Kaže i da u tom trenutku nije razmišljao kako će stići kući. Stopirao je od Kaća do Titela, odatle do Perleza peške, da bi dva sata posle ponoći najzad došao kući.

Sutradan ga je sačekalo rešenje o otkazu.

– Direktor Goran Agramović me je zvao, pitao šta se desilo, ispričao sam ovo što i vama. Niko me u tom preduzeću nije pitao kako sam ja došao kući, sačekala me je radna knjižica. Rekli su mi da sam slobodan i da više ne zalazim tamo. Pitao sam da li sam kriv što se autobus pokvario? Da li sam dobio otkaz zato što se kompresor pokvario, i što sam ga sklonio na sigurno? Uvek vozim liniju iz Čente za Zrenajnin u 6.30, moji putnici iz Čente, Perleza, Stajićeva, Ečke koji me dobro poznaju, mogu da kažu kakav sam ja vozač – da li sam drčan, bezobrazan, da li sam ikad ikog ostavio na putu, i da li nisam hteo da stanem kada je nekome nešto trebalo… Pitajte koga god hoćete, kako vodim računa o đacima, da svaki dođe na odredište, da budu bezbedni. Nikada nisam oštetio nijedan autobus, ni imao nikakvu nezgodu. Bezbednost mi je najvažnija, najviše prevozim đake i jako dobro znam šta je odgovornost, završava Petrović svoju priču.

U preduzeću „NetBus“ je proveo nepune četiri godine, a kako kaže, poslednjih pet mesece nije dobio platu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh