I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

„Volonteri Zrenjanina“ pod jednom „kapom“

Grupa mladih Zrenjaninaca koja voli druženje i javne događaje poput sportskih manifestacija, okupila se pod jedinstvenim nazivom „Volonteri Zrenjanin“, a njihovo prisustvo i rad građani su do sada mogli da vide na najvažnijim lokalnim i vojvođanskim takmičenjima.

Povezali su se i ujedinili putem društvene mreže Fejsbuk koja ih drži na okupu, omogućava brze dogovore, informisanost i međusobnu komunikaciju. Pomno prate najave manifestacija i takmičenja na kojima bi mogli da volintiraju.

volonteri1
„Volonteri Zrenjanina“ tako su učestvovali na Svetskom takmičenju u rvanju i rukometu, Specijalnoj olimpijadi u plivanju, Kupu Srbije u džiu džici,Novogodisnjem turniru u odbojci u Novom Sadu, kao i na Fruškogorskom maratonu održanog prošlog vikenda.

Zvanična organizacija volontera u našem gradu ne postoji, ali ima nas dosta koji smo zainteresovani da volontiramo na raznim manifestacijama. Grupa „Volonteri Zrenjanin“ na Fejsbuku je nastala sa idejom da se svi skupimo na jednom mestu. Međusobno se informišemo i dogovoramo gde ćemo da idemo da volontiramo, rekla je organizatorka ove grupe, Biljana Tapavički dodavši da su najveći problem naših volontera putovanje i smeštaj kad se ide u drugi grad.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

volonteri
Član Fejsbuk strane „Volonteri Zrenjanin“, Željko Bugarski, učenik je trećeg razreda srednje Ekonomsko-Trgovinske škole „Jovan Trajković“. Željko je od januara 2013. godine volontirao na šest događaja, od kojih su dva bila svetska prvenstva.

– Dopalo mi se prvo volontiranje i tada se javila želja da nastavim ovim da se bavim. Volim da upoznajem nove ljude, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Takođe, s obzirom da sam maloletan i da nemam radnog iskustva, volontiranje mi mnogo pomaže. Ako ste raspoloženi i imate slobodnog vremena volontiranje je sjajna opcija. Upoznajete nove ljude, stičete nova znanja i nezaboravna iskustva. Pozvao bih sve zainteresovane da nam se pridruže, rekao je Željko.

Milana Čolić je takođe članica ove grupe na Fejsbuku i studentkinja Više tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu. Volontira već dve godine, a na svoju volontersku listu upisala je i Dejvis kup.

– Biti pored Rogera Federera i ostalih zvezda tenisa zaista je lep osećaj. Nažalost, Novak Đoković kog sam najviše želela da vidim, nije bio tamo, rekla je Milana i dodala – Za volontiranje sam se opredelila, jer sam ceo život među ljudima, volim da ih upoznajem, da sarađujemo  i da stičem uvek neko novo iskustvo.

volonteri2
Ekipa „Volonteri Zrenjanin“ odlučila se za ovakvu vrstu organizacije smatrajući je najjeftinijom i najefikasnijom u trenutnim okolnostima.

S obzirom da naš grad nema svoj lokalni volonterski servis, grupa upravo nadomešćuje njegovo prisustvo i funkciju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh