I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Volite da pevate? Osnovan je Novi zrenjaninski hor

U našem gradu osnovan je Novi zrenjaninski hor namenjen sugrađanima od 20 do 50 godina starosti. Jedna od prednosti koju osnivači u startu nude, jeste da polaznici ne moraju imati muzičko predznanje.

hor

Prve audicije za nove članove biće održane krajem marta i početkom aprila u prostorijama mesnih zajednica “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” na Bagljašu.

– Poslednjih deset godina radim sa omladinskim horom srednje Muzičke škole, i mislim da smo postali jedan uspešan ansambl sa podužim spiskom vrednih nagrada, prepoznatljiv i prihvaćen od strane naših sugrađana. Pevanje u horu, takmičenja i putovanja sa horom divna su i dragocena iskustva za pevače i oni ih se sa zadovoljstvom sećaju kada završe školu i odu iz hora. Nebrojeno puta izrazili su želju da i posle završetka škole nastave da pevaju i tako se rodila ideja o osnivanju Novog hora, kaže dirigent Zorica Kozlovački.

I Taxi Zrenjanin

Zrenjanin s razlogom zovu “grad horova” jer je od davne 1889. kada je osnovano Velikobečkerečko pevačko društvo, u gradu radilo nekoliko izvrsnih horova čiji su pevači posle osnivali druge horove i nastavljali lepu i vrednu tradiciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

I danas u gradu postoji i radi nekoliko horova koji okupljaju pevače različitog uzrasta i neguju različit horski repertoar. Najviše je crkvenih horova kojima je duhovni repertoar  primaran.

Novoosnovani hor imaće drugačiji repertoar – pevaće se klasični, etno, pop i rok aranžmani.

– Iako sam većinu najvrednijih duhovnih horskih kompozicija pevala kao član raznih horova, i proučavala ih tokom školovanja i rada, moje lične sklonosti su pre svega usmerene ka svetovnom repertoaru i modernim horskim kompozicijama. Ideja je da hor čine članovi okvirno od 20 do 50 godina i da se pre svega neguje svetovni repertoar koji će biti prilagodjen vrsti hora, mogućnostima i željama pevača i dirigenta sa ciljem da postanemo jedan ozbiljan i kvalitetan ansambl. Da li će biti mesoviti ili ženski, još ćemo videti na osnovu prijavljenih, ali će svakako biti mesto pozitivne energije i velikih osmeha, kaže Kozlovački.

Osnivači navode i da će Zrenjaninci imati mogućnost da na orginalan i kreativan način provedu svoje slobodno vreme, razvijajući muzičke sposobnosti i koristeći sve benefite horskog pevanja.

Osnivanjem hora svi zainteresovani naučiće osnove vokalne tehnike, osnove muzičke pismenosti, i higijene glasa.

Audicije su u sredu 25.3. i 1.4. u 19 sati u sali na Bagljašu. Probe će se održavati jednom nedeljno, najverovatnije u istom terminu.

Dodatna obaveštenja mogu se naći na Facebook stranici “Novi zrenjaninski HOR”.

Otkup gvožđa
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh