I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Vojska pomogla dve višečlane porodice samohranih roditelja

Na inicijativu Vojske Srbije – Komande za razvoj Banatske brigade u Zrenjaninu danas je u Knićaninu realizovana akcija „Humanost na delu“, kojoj su se pridružili i Crveni krst Zrenjanin i Gradska uprava Zrenjanin.

Dve višečlane porodice samohranih roditelja tom prilikom dobile su pomoć u vidu paketa hrane i sredstava za higijenu, dok je iz Kancelarije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Gradske uprave porodicama uručena jednokratna pomoć u naturi.

knicanin_pomocvojske_4
Pakete su porodicama uručili predstavnici zrenjaninskog garnizona, na čelu s majorom Radetom Daljevićem, dok je jednokratnu pomoć u naturi Kancelarije za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Gradske uprave uručila načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Olivera Lisica. Prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin, zamenica načelnice Odeljenja društvenih delatnosti Jelena Dragić, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, kao i sekretar mesne zajednice Knićanin Srboljub Stojković i direktor osnovne škole “Stevan Knićanin” Zoran Spasić.

Pomoć je prvo stigla u petočlanu porodicu Novković, u kojoj majka Ivana brine o četvoro dece uzrasta od dve do petnaest godina – Danijeli, Katarini, Danijelu i Đorđu. Porodica je smeštena u adaptiran stan u dvorištu škole u tom selu, koji je priveden nameni zahvaljujući angažovanju mesne zajednice i Grada Zrenjanina. Majka Ivana je nezaposlena, a porodicu izdržava uglavnom od dečjeg dodatka. Ova pomoć, kako kaže, dosta im znači i zahvaljuje se svima koji su je obezbedili.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Dragan Đorđević samohrani je otac troje dece školskog uzrasta – Milene, Dragane i Milana. Povremeno radi na sezonskim građevinskim poslovima, uz prihode nedovoljne za potrebe ove porodice, tako da je i njima svaka pomoć dobrodošla. Uz mnoge probleme koje ima, najvažnije mu je, kaže, da su sva deca zdrava i da idu u školu.

Osim što su dobila pomoć, deca u obe porodice najviše su se obradovala poseti vojnika. Major Rade Daljević kaže da je akciju civilno-vojne saradnje „Humanost na delu“ inicirala upravo Komanda za razvoj Banatske brigade u Zrenjaninu, čiji su pripadnici obezbedili pomoć iz ličnih prihoda.

– Osnovna ideja akcije je pružanje pomoći onima kojima je ona neophodna, promovisanje Vojske Srbije i jačanje veze između naroda i njegove vojske. Konkretno, danas pomažemo ove dve porodice u Knićaninu, i uz punu saradnju s lokalnom samoupravom Grada Zrenjanina, Crvenim krstom i ljudima dobre volje. Želimo ovim i da animiramo javnost, kako bi slična pomoć ugroženim porodicama stizala i u narednom periodu – naglasio je Daljević.

Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica ističe da je današnja akcija jedan od načina da se pomogne ljudima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.
– Kancelarija za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva počela je da radi početkom ove godine i grad će pokušati da pomogne svima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Pravilnikom je regulisano ko može da dobije pomoć u naturi, a to pravo imaju porodice samohranih roditelja, sa više dece, kao što su ove dve u Knićaninu – objašnjava Olivera Lisica.

knicanin_pomocvojske_2

– Jedan od osnovnih zadataka Crvenog krsta jeste upravo briga o ljudima u lokalnoj zajednici i ublažavanje ljudske patnje – kaže sekretarka te organizacije u Zrenjaninu Aleksandra Tanasijević i dodaje da ova humana akcija nikako ne bi trebalo da se završi današnjom posetom.

– Briga o ljudima mora da bude kontinuirana. Crveni krst je jedna od organizacija koja tu brigu vodi, uz veliku finansijsku podršku, pre svega, Grada Zrenjanina. U mogućnosti smo da sprovodimo niz aktivnosti, od programa Narodne kuhinje kojim je ukupno zbrinuto 450 lica, do mesečnog sledovanja paketa hrane za još 340 porodica, od kojih je deset upravo u Knićaninu – istakla je Tanasijević.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh