I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Voda iz eko česme zabranjena za upotrebu zbog prisustva bakterija

Odeljenje sanitarne inspekcije u Zrenjaninu, donelo je juče rešenje  o zabrani korišćenja vode za piće iz Eko česme na Bagljašu zbog povećanog broja bakterija koje izazivaju zarazne bolesti.

eko-cesma
Inspekcija je rešenje donela nakon izveštaja Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin. a koje je u redovnim analizama utvrdilo povećanu koncentraciju aerobnih mezofilnih bakterija.

– Po dobijanju rešenja, istog momenta smo javno istakli obaveštenje o upotrebi vode za piće, a firma koja održava sistem, u rekordnom roku je izašla na teren i zamenila filtere i izvela sve mere da iz česme ponovo potekne ispravna voda. Ostaje da Zavod za javno zdravlje Zrenjanin takođe u kratkom roku obavi vanredne analize vode nakon postavljanja novih filtera, da dostavi izveštaj kako bismo što pre mogli da vratimo česmu u funkciju, rekla je za I love Zrenjanin Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ koja održava ovaj objekat.

eko-cesma1
Stariji sugrađanin koji redovno dolazi da natoči vodu u petolitarski balon, kaže da je zatečen rešenjem o zabrani upotrebe vode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Slabo sam pokretan i dolazak na česmu mi predstavlja napor, ali budući da mi u Zrenjaninu nemamo bolje rešenje, ovo je jedino što mogu da prihvatim. Nije ovo prvi put da se eko česma zabranjuje za korišćenje, ali nisam očekivao da će me ovo danas sačekati.

Drugi, mlađi sugrađanin sa dva prazna balona u rukama otvoreno je ispoljio svoj revolt.

– Ne znam više šta nas čeka po pitanju vode u Zrenjaninu. Ne bih bio iznenađen da je čak i voda sa eko česme u ovom, današnjem stanju, bolja za upotrebu od one sa kućne česme.

Dnevno sa eko česme vodu uzima više stotina građana, a dolaze i oni iz drugih naselja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh