I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vlasnici pasa traže dodatna šetališta za svoje ljubimce

U Zrenjaninu su od ove godine aktivna tri šetališta za pse koja vlasnici pasa koriste svakodnevno. Šetališta su mnogima donela spas obzirom da sada svoje ljubimce mogu nesmetano pustiti da provode vreme u namenski ograđenom prostoru, a ova gradska rešenja pozitivno su se odrazila i na socijalizaciju pasa.

Šetališta se nalaze u Pionirskom parku kod Motela Šumice, „Šećeranskom“ i parku kod železničke stanice u ulici Tihomira Ostojića.

Prema rečima načelnika Odeljenja komunalne policije Igora Virijevića, sva šetališta su trenutno opremljena kantama za smeće, a u planu je nabavka specijalizovanih, namenskih korpi sa najlonskim vrećicama za životinjski izmet.

– Pored klupa za vlasnike ljubimaca, šetališta se polako opremaju i određenim zabavnim sadržajima za pse. U planu je da ove godine dodatno upotpunimo taj deo, kaže Virijević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

setaliste

Šetalište u naselju Bagljaš koje se nalazi u sklopu „železničkog“ parka izuzetno je posećeno, naročito u danima vikenda. Većina njih je zadovoljna rešenjem koje je grad ponudio za stambena naselja koja za razliku od kuća, nemaju dvorišta.

– Urađena je prava stvar i od velike je koristi. Dolazim ovde svakodnevno sa svojim psom i sada mogu slobodno da ga pustim da provodi vreme sa ostalim psima. Ranije se naš izlazak napolju svodio samo na šetnju povodcem, kaže Milovan S.

– Ovo je kvalitetno vreme koje moj pas provodi u novom šetalištu. I mi, vlasnici, već se poznajemo i neretko se dešava da se dogovorimo u koje vreme ćemo zajedno doći na šetalište, kaže Ivana M.

Zoran N., koji svog zlatnog retrivera Zlatka izvodi dva ili tri puta dnevno u šetnju, kaže da šetalište u ovom parku nije dovoljno veliko za kapacitete Bagljaša.

– Često nemam gde da ga pustim, jer ovde sada dolaze i vlasnici sa psima iz drugih krajeva grada. Ponekad se dešavaju i incidenti sa problematičnim psima, kaže Zoran N.

Upravo povodom predloga za povećanje broja šetališta, načelnik Odeljenja komunalne policije kaže da je u planu izgradnja još jednog velikog šetališta na lokaciji Bagljaš Aerodrom, i nekoliko „mini šetališta“ na više urbanih lokacija u gradu, a koja bi bila veličine do 100 kvadratnih metara.

 Virijević je podsetio Zrenjanince da pse do šetališta moraju dovoditi sa zaštitnim korpama i na povodcu.

 – Neodgovorni vlasnici koji ugrožavaju bezbednost ostalih sugrađana i njihovih ljubimaca, biće kažnjeni, rekao je Virijević u izjavi za portal I love Zrenjanin.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh