I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vladislav Paskaš – uspešan povratak plivanju nakon master studija

Vladislav Paskaš dugogodišnji uspešni plivač Proletera i član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije danas je jednako uspešan trener u američkoj saveznoj državi Konektikat.

Paskaš je kao uspešan sportista i odličan đak iskoristio šansu koja mu se pružila nakon završetka srednje škole, odnosno Zrenjaninske gimnazije i školovanje nastavio u inostranstvu. U avgustu 2011. upisao je  Univerzitet Bridgeport (Connecticut). Jednako uspešan kao u bazenu bio je i kao student te je diplomirao  Međunarodnu ekonomiju i poslovanje 2015, a odmah potom upisao je i master Poslovnog Administratora (MBA) sa koncetracijom u Analizi podataka u finansijama na čemu je magistrirao decembra 2016. sa najvišim mogućim prosekom (4.00).

Ekspresni povratak u vodu nakon master studija

Tokom studija u Bridgeportu nije prekidao svoju plivačku karijeru i uspešno je predstavljao Univerzitet na svim takmičenjima. Među najvećim uspesima tada je zabeležio obaranje NCAA rekorda u štafeti 4 puta 100 slobodno, šampion Metropolitan konferencije na 200 i 500 jardi slobodno, oborio je rekorde Univerziteta na 4 puta 50, 4 puta 100 i 4 puta 200 kraul, a tokom sve 4 godine ostvarivao je plasman na Američko koledž prvenstvo. Obaveze tokom master studija prisilile su ga da napravi jednogodišnju pauzu u plivanju, koju je odmah nakon diplomiranja prekinuo uspešnim povratkom u bazen.

Fordomanija

– Jedva sam čekao da se vratim u vodu posle diplomiranja. Nedostajalo mi je plivanje i dobra fizička kondicija – kaže Vladislav.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Vladislav Paskaš iz vremena dok je bio član PK „Proleter“

Paskaš je počeo da trenira plivanje kada je imao 5 godina, a nakon tačno 9 godina dobio je poziv za reprezentaciju za koju je nastupao u periodu od 2006. do 2011. Od niza pojedinačnih i ekipnih uspeha postignutih u Proleteru izdvaja se 16 oborenih državnih rekorda u štafetama  od čega je 5 rekorda i danas aktuelno. U štafetama su s njim plivali Lenđer, Silađi, Vulešević i Trajković.  Najdugovečniji rekord je onaj postignut još 2004. godine tada u uzrastu mlađih pionira. Ostaće upamćeno da je 5 godina zaredom bio najbolji plivač kluba po FINA bodovima  (2006, 2007, 2008, 2009, 2010). Među njegovim najvećim uspesima svakako je  bronzana medalja osvojena na juniorskim Mediteranskim igrama na Kipru, 2008. kao i  1 zlatna, 2 srebrne i 3 bronzane medalje na Balkanijadama 2009. u Turskoj i 2010. u Bugarskoj.
U sportskoj istoriji grada upisan je i kao najbolji  junior  Grada Zrenjanina u 2010. izabran od strane Sportskog Saveza Grada Zrenjanina.

 

Nadimak Vlade po Vladu Divcu

Amerikanci imaju običaj da imena skraćuju pogotovo ako su to neka komplikovanija strana imena. Vladislavovo ime nije toliko komplikovano za izgovaranje ali je ubrzo stekao nadimak Vlad ili još češće Vlade po našem proslavljenjom košarkašu.

Da nije mnogo izgubio od plivačke kondicije Paskaš je dokazao već na prvom nastupu nakon master studija na kom je otplivao  normu za prvenstvo Konektikata. Već narednog vikenda imaće priliku da pliva protiv najboljih plivača te savezne države i to u disciplinama  50 i 100 jardi slobodno.

– Sada plivam samo sat vremena dnevno jer sam zauzet poslom ali dobro je i toliko. Očigledno mi prija i dobro se osećam. Cilj mi je da na sledećem nastupu  otplivam normu za Arena Pro Series 2017. koji se održava u Santa Klari (Kalifornija) od 1.-4. juna – rekao je Paskaš u intervjuu za naš portal.

Paralelno sa plivanjem naš nekadašnji sugrađanin radi kao trener i računovođa u klubu Park City Wolfpack, a trenira grupu od 15 plivača uzrasta od 13 i 14 godina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh