I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Vladika Nikanor osveštao temelje budućeg hrama na Zelenom polju

Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor osveštao je danas u popodnevnim satima temelje budućeg pravoslavnog hrama na Zelenom polju u Zrenjaninu.

3

Hram posvećen svetom Nikolaju Mirlikijskom Čudotvorcu zadužbina je rano preminulog arhitekte Vojislava Devića čija je majka Vidosava prisustvovala današnjem činu.

Portalu I love Zrenjanin je rečeno da u ovom momentu postoje svi uslovi, od građevinske dozvole do finansija, da hram bude završen do kraja tekuće godine.

I Taxi Zrenjanin

Pored sveštenstva, predstavnika Mesne zajednice „Zeleno polje“, događaju je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

4

2

Grad je u ovoj investiciji obezbedio parcelu, a kompletne finansije je obezbedila porodica Dević.

– Moram da izrazim zadovoljstvo zbog činjenice da se drugi hram gradi u isto vreme u našem gradu posle više od 200 godina. Narod sa Zelenog polja i okoline je ovo i tražio, a očekujem i da hram na Bagljašu dobije nove konture ove godine. Mislim da će to biti na zadovoljstvo svih vernika Srpske pravoslavne crkve, rekao je Janjić.

6Vladika Banatski Nikanor sa Vidosavom Dević i gradonačelnikom Čedomirom Janjićem

Objekat će biti podignut na čistini koju okružuju Baranjska, Hercegovačka i ulica Milentija Popovića – na prostoru iza objekata Vatrogasne službe i Saobraćajne ispostave PU Zrenjanin.

Po želji zadužbinara, hram će biti izgrađen po uzoru crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u Noćaju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh