I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vladika Nikanor osveštao temelje budućeg hrama na Zelenom polju

Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor osveštao je danas u popodnevnim satima temelje budućeg pravoslavnog hrama na Zelenom polju u Zrenjaninu.

3

Hram posvećen svetom Nikolaju Mirlikijskom Čudotvorcu zadužbina je rano preminulog arhitekte Vojislava Devića čija je majka Vidosava prisustvovala današnjem činu.

Portalu I love Zrenjanin je rečeno da u ovom momentu postoje svi uslovi, od građevinske dozvole do finansija, da hram bude završen do kraja tekuće godine.

PerSu marketi

Pored sveštenstva, predstavnika Mesne zajednice „Zeleno polje“, događaju je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

4

2

Grad je u ovoj investiciji obezbedio parcelu, a kompletne finansije je obezbedila porodica Dević.

– Moram da izrazim zadovoljstvo zbog činjenice da se drugi hram gradi u isto vreme u našem gradu posle više od 200 godina. Narod sa Zelenog polja i okoline je ovo i tražio, a očekujem i da hram na Bagljašu dobije nove konture ove godine. Mislim da će to biti na zadovoljstvo svih vernika Srpske pravoslavne crkve, rekao je Janjić.

6Vladika Banatski Nikanor sa Vidosavom Dević i gradonačelnikom Čedomirom Janjićem

Objekat će biti podignut na čistini koju okružuju Baranjska, Hercegovačka i ulica Milentija Popovića – na prostoru iza objekata Vatrogasne službe i Saobraćajne ispostave PU Zrenjanin.

Po želji zadužbinara, hram će biti izgrađen po uzoru crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u Noćaju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh