I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Višemilionska novčana i robna pomoć članica „ZREPOK“-a

Članice poslovnog udruženja „Zrenjaninski poslovni krug – ZREPOK“ prikupile su višemilionsku novčanu pomoć za oporavak opština i gradova koji su pogođeni poplavama u Srbiji.

Kako je saopštilo to udruženje, „firme ZREPOK-a su novčanim i robnim donacijama pomogle stradalima od poplava, pokazavši na taj način visoku društvenu odgovornost i saosećanje sa stanovništvom ugroženom poplavama“.
Na namenski, dinarski račun Vlade Republike Srbije, oni su uplaćeno je više miliona dinara i otpremljena je velika količina vode i prehrambenih proizvoda.

zrepokDeo predstavnika firmi ZREPOK-a (foto: arhiva)

Osnivač i generalni direktor kompanije Gomeks, Goran Kovačević uplatio je milion dinara, a istu sumu uplatio je i Budimir Jovanović, vlasnik „Keramike Jovanović“. Pola miliona uplatio je Steva Kočalka vlasnik preduzeća „Valor“, a Dragan Vidaković je ispred svoje firme Impel, uplatio 250.000 dinara. Steva Kočalka, je u okviru klastera UnoDrop, zajedno sa drugim distributerima pića, donirao tri šlepera vode Crvenom krstu i Gradskom štabu za vanredne situacije u Beogradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U sklopu svoje kompanije „PerSu  marketi“, Dragoljub Bjeloglav pokrenuo je akciju u periodu od 20. maja do 20. juna u kojoj se od svakog računa plaćenog u njihovim maloprodajnim objektima, izdvaja 1 dinar za pomoć najugroženijima u poplavi. U ovoj akciji je za nedelju dana prikupljeno prvih 291.686 dinara koji su juče prebačeni na račun Vlade Srbije. Bjeloglav očekuje da će uz pomoć potrošača, do kraja akcije  uspeti da se sakupi više od milion dinara. Pored novčane pomoći „PerSu marketi“ i njihovi vlasnici su u prvim danima katastrofe, sa članovima klastera „Domaći trgovački lanac – DTL“, najugroženijima obezbedili flaširanu vodu i konzerviranu hranu u iznosu od oko 1,5 miliona dinara.

Vojislav Mrkšić, jedan od dvojice vlasnika Zemljoradničke zadruge „Mrkšićevi salaši“, donirao je mesne prerađevine u najtežim danima katastrofe u vrednosti od 840.424 dinara. On je obezbedio i prevoz robe do Sabirnog centra u Beogradu po instrukciji okružnog štaba. ZZ „Mrkšićevi salaši“ će u narednom periodu obezbediti i pomoć u stočnoj hrani.

Živanko Radovančev, direktor Mlekoprodukta, poslao je kamion sira za Vojsku Srbije neposredno nakon što su se angažovali u pomoći stradalima od poplava.

Firme članice ZREPOK-a najavile su da neće ostati na ovim donacijama već da će u skladu sa svojim mogućnostima, održati kontinuitet u pomoći ugroženom stanovništvu.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh