I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zakoračite u virtuelnu stvarnost u novom Startit Centru u Zrenjaninu

Nakon svečanog otvaranja kome je sinoć prisustvovalo blizu 400 Zrenjaninaca, baš kako je i najavljeno, Startit Centar u našem gradu počinje sa svojim aktivnostima, a prvi u nizu je najavljen za petak, 3. mart u 18h – tema je Virtualna stvarnost – ulaz je naravno slobodan uz prijavu (na kraju objave).

Na ovom predavanju imaćete prilike da čujete šta je zapravo virtuelna stvarnost, koja sve oprema se može koristiti, kao i u kojim se oblastima VR može primeniti.

Šta je virtuelna stvarnost?

Virtuelna stvarnost je termin koji se koristi za opisivanje trodimenzionalnog, kompjutersko-generisanog okruženja sa kojim korisnik može vršiti interakciju. Korisnik postaje deo virtuelnog sveta u kojem ima mogućnost da manipuliše raznim objektima i odrađuje moguće akcije.

PerSu marketi

Mi svet oko sebe spoznajemo kroz naša čula i sistem percepcije. Drugim rečima, celokupno iskustvo realnosti je kombinacija svih tih čula i informacija koje naš mozak rezonuje na određen način. Stoga, ako bismo uspeli na bilo koji način da pridodamo dodatne informacije koje naša čula prikupljaju, uspeli bismo da izmenimo prikaz istih u našem mozgu. Našli bismo se tada u drugoj verziji realnosti koja zapravo ne postoji, ali iz naše perspektive izgleda kao da je stvarna.

Ko su predavači?

Milan Milićev — web dizajner u agenciji Progressive Media. 2012. na prvoj Webiz konferenciji pričao na temu “Proširena Stvarnost – Augmented Reality”. Poslednje 2 godine aktivno prati razvoj virtuelne stvarnosti i koautor je portala Virtuelna Stvarnost koji ima u cilju promociju ove oblasti u našem regionu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Željko Petrušić — web developer u agenciji Progressive Media. Od 2012. se aktivno bavi izradom web sajtova i Google Adwordsom. Jedan je od osnivača portala Virtuelna Stvarnost i do sada je držao nekoliko predavanja na temu primene VR—a.

Šta da očekujete?

Kroz ovo predavanje ćete imati prilike da čujete nešto više o opremi koja se koristi za VR, kao i njenoj primeni u raznim industrijama. Nakon predavanja biće izdvojeno vreme da mnogi učesnici dobiju priliku da probaju virtuelnu stvarnost uz pomoć HTC Vive.a

Primer jedne od mnogobrojnih primena

Prijava

Meetup odnosno okupljanje je zakazano za 3. mart u 18h u Startit Centru Zrenjanin, Trg slobode 7 (zgrada Pozorišta na prvom spratu). Zbog ograničenog broja mesta molimo vas da svoj dolazak prijavite popunjavanjem sledeće forme.

Sve aktivnosti ovog edukativnog centra pratite putem njihove Fejsbuk stranice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh