I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

VIDEO : Projekat festivala na motelu koji čeka bolje dane

Muzički festival Soundlovers, osnovan je 2009. godine i ove godine u julu slaviće punih sedam godina postojanja. Proteklih godina ovaj festival je ugostio svetski poznate izvođače elektronske muzike, a u anketi strategije kulture grada Zrenjanina, sugrađani su ga ocenili kao najvažniju gradsku manifestaciju, osmah posle Dana Piva.

festival-soundlovers-motel

Dokaz da se ovaj festival iz godine u godinu prirodnim putem širi je i činjenica da su organizatori za ovu godinu najavili proširenje festivala sa dva na tri dana, na lokaciji letnje Kino bašte u centru Zrenjanina, a u periodu od 25. do 27. jula 2015.

– Festival Soundlovers nije samo dobar provod za mlade, već prilika da volontere uključimo u organizacju, naviknemo ih na timski rad i podstaknemo njihova interesovanja ka vrednostima Evropske unije poput reciklaže, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, odgovornog konzumiranja alkohola i sličnih aktivnosti, istakao je Milan Slavić, direktor ovog festivala za naš portal.

I Taxi Zrenjanin
slavic-milan-soundlovers-festival

Milan Slavić, direktor Soundlovers festivala

I TURIZAM PUNI KASU GRADA

On je naveo da Zrenjanin ima veliki turistički potencijal, niske cene smeštaja i ugostiteljskih usluga, ali da je potrebno raditi mnogo u skladu sa svetskim trendovima kako bi u Zrenjanin kroz manifestacioni turizam privukli mlade Evropljane da nas posete, upoznaju i da potroše kod nas svoj novac, ali i podvukao da osim što treba ulagati u nove investicije i radna mesta, ne treba zanemariti činjenicu da mnogi svetski gradovi veliki deo prihoda ostvare od turizma, što u kombinaciji sa industrijskim i trgovačkim prihodima nadomešćuje finalni završni račun prihoda u jednom gradu.

– Projekat koji smo predstavili zove se Another world, simulira neki „drugi svet“ u Zrenjaninu, svet koji neguje teme razvoja budućnosti, a sve kroz prizmu zabave, muzike različitih muzičkih žanrova, koncepta festivala u prirodi koji anulira sve različitosti među ljudima i nudi kvalitetno provedeno vreme u gradu, povod da se poseti grad koji nema ni more, ni planinu, već ima proizvod koji privlači turiste u naš grad.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Lokalna samourava grada Zrenjanina pomaže godinama unazad ovaj događaj, čime je subvencionisanjem festivala učinila da cena ulaznice za ovako ozbiljan događaj košta svega 500 dinara, što je do 3 puta niža cena u odnosu na ovakve događaje u drugim gradovima.

Organizatori festivala ističu da je projekat „Soundlovers Another world“ na motelu kompleksan i da mora biti deo strategije razvoja grada u turističkom smislu, koji vraća uložen novac.

– Svesni smo da u teškim vremenima u kojima živimo nije lako baviti se poslom koji smo mi odabrali. Teško je lobirati, animirati ljude, privlačiti turiste, ali isto tako smo svesni da moramo svi zajedno grad činiti boljim mestom za život kako bi poslali poruku da u grad Zrenjanin vredi dolaziti, da u njemu vredi ostajati i da grad može imati svoje projekte koji rade u ekonomskom interesu svojih sugrađana.

NE SEDE SKRŠTENIH RUKU

Projekat „Soundlovers Another world“ prezentovan je ovih dana u ambasadi republike Srbije u Briselu i finansijsku konstrukciju pokušaće da zatvori apliciranjem za fondove Evropske unije kroz projekte razmene studenata, razvojne fondove za turizam zemalja u pridruživanju, kroz simboličnu cenu ulaznica, sponzorstva i cene zakupa štandova unutar samog događaja.

– Ovo je naša ideja, naš projekat, ali zbog svoje kompleksnosti neophodno je da se u rad na realizaciji uključe svi, ugostitelji, organizatori, gradske ustanove, projektni menadžeri i da se po prvi put okupimo oko istog cilja, da radimo na suštinskom razvoju manifestacionog turizma i ne poturamo pod tepih ovakvu mogućnost zarade samo zato što često nismo dovoljno složni, dodao je Slavić.

Ako ceo projekat uspe, korist će imati na stotine sugrađana koji budu deo istog, baš kao što je to slučaj sa Danima Piva, Egzitom, Gučom i sličnim manifestacijama koje pozicioniraju svoja mesta na turističkim mapama.

Dok se ne sklope sve kockice, ovaj projekat razvoja festivala sačekaće sledeću ili neku drugu godinu, ali se od ideje neće odustati, završio je naš sagovornik.

Pogledajte video prezentaciju projekta

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh