I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Vesela kuća, veselo i puno pozorište (VIDEO)

Na velikoj sceni sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ premijerno je izvedena lutkarska  predstava „Vesela kuća“.

Ovu zanimljivu i poučnu predstavu o detinjstvu i želji za odrastanjem ispratilo je prepuno gledalište najmlađe publike kojoj je i namenjena. Predstavu je prema tekstu Stevana Pešića režirala Irena Tot. – Iako je tekst star skoro 30 godina on je i danas i uvek aktuelan i za mene je bio izazov da ga oživim na pozorišnim daskama – kaže  dugogodišnja glumica i rediteljka Lutkarske scene zrenjaninskog pozorišta nagrađivana brojnim priznanjima za svoj rad u zemlji i inostranstvu.

Neverovatna je moć lutke i dok budem živa ja ću istraživati tu moć – Irena Tot

PerSu marketi

U predstavi se priča vrti oko male i velike gospođice Julkice koju igra Tatjana Barać, Nataša Milišić je njena majka, Andrija Poša otac, Danilo Mihnjević je gospodin pukovnik Mića Bojić, Kristian Kardoš je u ulozi mačka, Snežana Popov kokoške, Olgica Trbojević Kostić je  ptica, a Miroslav Maćoš je u kostimu konja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Lutke su kreacije Blagoveste Vasileve, a ona  potpisuje i scenografiju. Muziku je komponovao Saša Popović, profesor u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, iskusni saradnik Lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.  Šef scene je Tibor Farago, dekorateri Nikola Lalić i Vladimir Živin, svetlo Robert Lacko, ton Vladimir Lucić, garderoba Ester Farago, krojački radovi povereni su Aranki Aleksić, dok je lutke  izradio Tibor Farago, pod rukovodstvom Vilmoša Kašlika. Inspicijent i suflerka je Aleksandra Šalamon. Zabeležili smo nekoliko inserata predstave kao i izjave Irene Tot i Tatjane Barać.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh