I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Velika solidarnost građana i zrenjaninskih privrednika

Organizacija Crvenog krsta u Zrenjaninu i brojni volonteri tokom celog dana angažovani su na prikupljanju, sortiranju i otpremanju humanitarne pomoći stanovništvu poplavljenih područja Srbije.

zrenjanin-donacija-3

Zrenjaninci su iskazali veliku solidarnost i odazvali se pozivima za pomoć u veoma velikom broju. Ne raspolaže se preciznim podacima o kolilčini prikupljene pomoći, ali je u toku dana ona otpremana u nekoliko navrata. Na ugrožena područja oko Šapca upućen je autobus napunjen garderobom, ćebadima i posteljinom i vozilo sa mešovitom robom, a večeras je iz Zrenjanina krenuo veliki šleper natovaren trajnim namirnicama, sredstvima za higijenu, garderobom za decu i odrasle, obućom, pijaćom vodom…

Prema rečima Aleksandre Tanasijević, sekretara Crvenog krsta u Zrenjaninu, više od 40 volontera te organizacije je tokom čitavog dana bilo uključeno u akciju prikupljanja i sortiranja pomoći.

PerSu marketi

– Bilo je građana koji su donosili pomoć i potom ostajali kako bi pomogli našim volonterima. Posao nastavljamo i sutra, obilaskom pojedinih škola i mesnih zajednica, u čijim je salama takođe prikupljena određena količina robe, a oni nemaju mogućnost da je dopreme do nas. Svu robu koju dobijamo sortiramo, tako da lakše može biti i otpremljena – ističe Tanasijevićeva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zrenjaninski Crveni krst sve aktivnosti koordinira s Crvenim krstom Vojvodine i Srbije, kao i gradskim i okružnim štabom za vanredne situacije, kako bi se prikupljena pomoć najracionalnije otpremila tamo gde je zaista najpotrebnija. Aleksandra Tanasijević još jednom je apelovala da sve namirnice koje se donose moraju biti trajnog karaktera, nikako za rashladne uređaje.

– Prikupljaju se isključivo industrijske namirnice, sa jasnim datumima proizvodnje i rokom upotrebe. Nažalost, nismo mogli prihvatiti domaće proizvode i namirnice, i ovde su angažovani naši volonteri lekari i sanitarni stručnjaci koji sklanjaju sve sumnjive namirnice, kako bi ugroženima od poplava poslali samo potpuno ispravne proizvode – navodi Tanasijevićeva.

ZRENJANINSKE KOMPANIJE NA VISINI ZADATKA

Zrenjaninske kompanije pridružile su se brojnim subjektima koji pokazuju solidarnost u teškom trenutku za poplavom ugroženo stanovništvo.

Tako je kompanija Mehler Protective System ugroženima uputila šleper flaširane vode za piće (23.000 litara), a Proizvodnja Mile Dragić je Vojsci Srbije maksimalno izašla u susret tako što je obezbedila gumene čamce i svu ostalu opremu koja je bila potrebna. Pomoć su uputile i kompanije i preduzeća Drekslmajer, Raca doo, Mlekoprodukt, Gomeks, Persu, Farkaš i druge…

Pripadnici Komunalne policije grada Zrenjanina, na čelu s načelnikom Igorom Virijevićem, otpremili su danas kombi s humanitarnom pomoći u Sremsku Mitrovicu i nastavljaju s angažovanjem na odbrani ugroženih delova Srbije i pomoći postradalima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh