I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Veče baleta i pozitivne energije baletskog studija „Stage“

Završni koncert baletskog-plesnog studija „Stage“ održan je sinoć u velikoj sali Kulturnog centra. Sva mesta su bila popunjena, a tražila se i stolica više.

Ugašena su svetla, aplauz je utihnuo, a zatim je usledila numera „Čikago“ iz filma „Braća bluz“ uz koju su se treća, četvrta, peta i šeta grupa neformalno predstavile.

Ove grupe su određene po godištima članova, a oni najmlađi su svoju ljubav prema plesu pokazali kroz koreografiju „Dečije carstvo“.

stage
Ovo veče baleta obeležili su i gosti koji sarađuju sa baletskim klubom Stage.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Valentina Đurašin, Ana Tot i Maja Mudrić su svoje prve baletske korake naučile u ovom studiju. Valentina je danas članica baletskog asambla Narodnog pozorišta u Beogradu, Ana je polaznica akademije modernog baleta u Budimpešti, a Maja je na modernim igrama u srednjoj baletskoj školi u Novom Sadu.

Pored ove tri gošće, velike aplauze su zaslužno dobijale i sve tačke četiri grupe koje su se smenjivale na bini u raznolikim kostimima.

IMG_9168

Marija Gardinovački, učenica šeste grupe, ove školske godine završila je srednje muzičko obrazovanje i upisuje Muzičku Akademiju. Zahvaljujući njoj, Debisijeva “Mesečina” je obasjala salu, a pored klavirske muzike publika je uživala gledajući fotografije baletskog studija na video bimu.

Kroz profesionalni rad, „Stage“ svojim članovima usađuje ljubav prema igri, baletskoj umetnosti, uči ih pravim unutrašnjim vrednostima, da budu humani, uči ih pravom odnosu prema radu i pozitivnim međuljudskim odnosima, rekla je koreografkinja ovog studija Aleksandra Tot, dodavši da je njihov cilj uvek bio kvalitet.

Uspeh u ostvarenju tog cilja bio je dodatno potvrđen specijalnim gostima večeri. Naime, solisti Narodnog pozorišta u Beogradu, nadaleko poznati baletski umetnici, Bojana Žegarac i Milan Rus izveli su duet iz baletske predstave „Aleksandar veliki“. Pozdravljeni su ovacijama i aplauzom publike koja je ispratila svaki njihov pokret.

IMG_9219
Koncert je završen klavirskom numereom „Morning of the earth“ i solo pevanjem Jovane Gardinovački praćen nastupom pete i šeste grupe. Ovim je stavljena „jagoda na šlag“ večeri koja je svojim ritmom tela, publiku odvela u bajku.

Foto: Stanulov Bojan

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh