I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vasertehnik tuži „Vodovod i kanalizaciju“ zbog raskida ugovora o fabrici vode ?

Nemačka kompanija Vasertehnik (WTE) koja je trebala da izgradi fabriku vode u Zrenjaninu, najavila je danas podizanje tužbe protiv JKP „Vodovod i kanalizacija“ zbog, kako su naveli, „neosnovanog i pravno neutemeljenog raskida ugovora o izgradnji postrojenja za prečišćavanje pijaće vode“.

Vasertehnik je preko pravnog punomoćnika, advokatske kancelarije koja vodi slučaj, prošlog petka obavestila JKP „Vodovod i kanalizaciju“ da će iskoristiti sva pravno raspoloživa sredstva kako bi zaštitila svoje interese.

vreme
Kako portal I love Zrenjanin saznaje, sa najavom tužbe upoznati su i gradski čelnici, ali do danas nije bilo javne reakcije.

Saopštenje kompanije Vasertehnik i advokatske kancelarije „Karanović&Nikolić“ prenosimo u celosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

„Imajući u vidu da je Vodovod u toku realizacije projekta u više navrata, i pored svih uloženih napora WTE-a da se projekat što efikasnije i što brže realizuje, grubo prekršio ugovorne obaveze, kao i da je odbijao komunikaciju i saradnju sa WTE-om, ovim putem vas obaveštavamo da ćemo preduzeti sva pravno raspoloživa sredstva u cilju zaštite interesa našeg klijenta“, rečeno je u opomeni pred tužbu i naglašeno je da nijedan od razloga navedenih za raskid ugovora ne može da se stavi na teret WTE.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je raskinulo ugovor sa WTE na osnovu odluke koju je 28. marta ove godine donela Skupština Zrenjanina.

WTE je u projekat izgradnje postrojenja za preradu vode uložio višemilionske iznose, te je prinuđen da, kako zbog povraćaja uloženih sredstava, tako i zbog narušavanja reputacije kroz medije, zahteva naknadu štete i izgubljene dobiti“, navodi se u današnjem saopštenju.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je nakon odluke o raskidu ugovora sa Vasertehnikom, predložio Elaborat kojim će se vodosnabdevanje u Zrenjaninu rešiti angažovanjem firme koja će uslužno prećišćavati postojeću vodu.

Više informacija o Elaboratu pročitajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh