I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Vandalski čin – do poslednje klupe

Šetalište pored jezera u centru grada po ko zna koji put je ostalo bez klupa i kanti za smeće. Sada je već očigledno da deo društva ima problem sa nesposobnošću da na drugi način utroši energiju, a sa druge strane, u gradu generalno i ne vlada osećaj šta se sme a šta ne.

Slobodno se tako može reći jer se iste stvari ponavljaju godinama ali niko do sada nije ozbiljno platio za nanošenje štete na javnom mobilijaru. Ovaj put, vandali su prevazišli sve dosadašnje „podvige“ jer su dve klupe sa šetališta iščupali i preneli na „most na suvom“. Interesantno je da klupe gore stoje već danima i da su na šetalištu prazna mesta očigledna, ali da se o tome u gradu i ne govori naročito među onima koj sprovode javni red. U prvom redu bih pomenula Komunalnu policiju za koju skoro i da nemamo osećaj da postoji, osim što nas špaliranjem kroz grad (obavezno u paru) podsete da su tu, među nama.

Prenošenje klupa sa šetališta na most koji decenijama nije u upotrebi  nije bezazlen događaj i ne bi smeo da prođe bez reakcija. Svojevremeno, pre par godina kada je bila aktuelizovana priča o uklanjanju mosta i velikim parama koje „nikako da se nađu u budžetu“  za tu svrhu, gradski čelnici su poručivali građanstvu da je most nesiguran i  da je iz tog razloga i postavljena ograda koja je onemogućavala penjanje na most. I tada a i danas, most vikendom služi za zabavu jednog dela omladine koja je, eto, sebi klupama obezbedila i udobniji ambijent.

PerSu marketi

 

Most je danas u stanju gorem nego ikada – oronuo, ogoljene konstrukcije na pojedinim delovima, a nedostaje i veliko „parče“  ograde što je još jedan problem za one koji se noću penju gore. Kako smo dan nakon vikenda zabeležili na licu mesta – oko klupa se gomilaju prazne flaše od alkohola što je još jeda razlog da pred ovakvim slikama ne zatvaramo oči…

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Leya81

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh