I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Užičko-zlatiborski region ovogodišnji partner INOCOOP-a

„Svi štandovi za predstojeći INOCOOP izdati su, i traži se „kvadrat“ više“, kažu u Organizacionom odboru Sajma inovacija, kooperacija i preduzetništva, koji će u Zrenjaninu biti održan 14. put u periodu od 29. do 31. avgusta. Sajam, kao i prethodnih godina, organizuju Regionalna privredna komora Zrenjanin, Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin i Turistički centar grada Zrenjanina.

Predstavnik Organizacionog odbora Miroslav Đurić, kaže da će i ovogodišjni INOCOOP otvoriti neki od visokih državnih zvaničnika.

inocoop
I love Zrenjanin : Kakvog će karaktera biti 14. „INOCOOP“?

Miroslav Đurić : Sajam će i ove godine biti međunarodnog karaktera jer će učestvovati zemlje iz okruženja.  Sve ove godine činili smo napore da dobijemo ono što imaju veliki sajmovi, a to je partner sajma iz regiona. Ove godine smo to uspeli da ostvarimo prvi put, i ulogu zvaničnog partnera uzeće užičko-zlatiborski region sa ukupnom privrednom i turističkom ponudom. Oni su najavili bogatu prezentaciju njihovih potencijala i degustaciju proizvoda karakterističnih za tu oblast.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Miroslav Đurić

Miroslav Đurić

I love Zrenjanin : Ako govorimo o profilu sajma, na koju oblast je ove godine stavljen akcenat?

Miroslav Đurić : Svake godine smo pravili neki profil sajma, isticali po jednu oblast kao glavnu, i ovaj put smo se odlučili za stočarstvo. Tom granom smo se možda najmanje bavili, jer nismo u situaciji da zbog prostora obezbedimo izlagački deo, ali je moguće izložiti finalnu preradu koja će biti zanimljiva ukoliko se setimo da imamo klanice, ribnjak, i slične subjekte.
Za stočarstvo smo se odlučili i zato što smo obilazeći potencijalne izlagače došli do saznanja da je u toj grani poljoprivrede teško i da se gotovo 80 procenata žive stoke uvozi iz Bačke, što znači da Banat ima problem. Mi ćemo pokušati da tu temu stavimo u fokus.

I love Zrenjanin : Koliki je procentualni odnos domaćih i izlagača iz drugih država?

Miroslav Zrenjanin : Kada govorimo o izlagačkoj strukturi u tom smislu, oko 15 do 20 odsto sajma čine strani izlagači i taj procenat se iz godine u godinu povećava.

I love Zrenjanin : U okviru sajma se često sklapaju komorska partnerstva, da li se i ove godine možemo nadati tome?

Miroslav Đurić : Potpisaćemo sporazum sa mađarsko srpskom komorom. Ranije smo već ostvarili neke dogovore sa njima, a potpisivanjem će biti otvoren prostor za širu saradnju.

I love Zrenjanin : Sastavni deo prethodnih sajmova bila su edukativna i stručna predavanja. Da li će praksa biti nastavljena?

Miroslav Đurić : Predavanja i prezentacije će biti obavezan deo sajma, kao i ranijih godina. Pored izlagačkog dela, cilj nam je da učesnicima sajma obezbedimo korisna predavanja i informacije koje će im služiti u daljem poslovanju i učestvovanju na tržištu. Jedan deo predavanja će se odnositi na stočarstvo i problem koji sam pomenuo.

Od kada postoji nova hala, tehnički je mnogo lakše da održavamo taj deo sajamskog programa, jer predavanja ne moramo da izmeštamo u drugi deo grada, već se to sada radi u prostornoj celini sa izlagačkim delom. Jedan broj izlagača imaće pojedinačne promocije na svojim štandovima.

becej
I love Zrenjanin : Prošle godine ste zbog velikog interesovanja sužvali sajamske „ulice“ unutar hale Medison, da li ste razmišljali o proširenju sajma?

Miroslav Đurić : Mi smo razmišljali o proširenju, i nova hala bi bila idealna, ali još uvek nije moguće to izvesti. Da nam je potrebno više prostora potvrđuje i činjenica da se svake godine, naročito poslednjih, sva sajamska mesta rasprodaju i da sa tim nikada nismo imali problem.

Takođe, postoji interesovanje velikih subjekata poput „John Deera“ koji godinama traži da nastupi na sajmu ali oni žele specifičan prostor poput parkinga ispred Kristalne dvorane na kojem bi, slično nastupima na velikim međunarodnim sajmovima, u „velikom stilu“ izložili poljoprivrednu mehanizaciju. To znači da bi njihov izlagački prostor površinski bio jednak celokupnom izložbenom prostoru svih ostalih učesnika u staroj hali. Nastup jednog „John Deera“ automatski podiže ozbiljnost sajma na daleko viši nivo, i privlači mnogo veći broj posetilaca. To će biti nešto o čemu ćemo razmišljati u budućnosti, kaže Đurić.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 11 do 19 časova tokom sva tri dana, a ulaz se neće naplaćivati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh