I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uvid u birački spisak moguć i elektronskim putem

Gradska uprava grada Zrenjanina obavestila je građane sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina koji imaju biračko pravo, da je deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zrenjanina od 03.03.2017. godine izložen na uvid u zgradi Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija broj 14 u vremenu od 08,00 do 15,00 časova svakog radnog dana i subotom.


Do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 17.03.2017. godine građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi za eventualne promene (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka) u biračkom spisku. Za sve promene u biračkom spisku pored zahteva građani moraju prikazati i važeću ličnu kartu.

Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, upis birača u birački spisak vrši Ministarstvo nadležno za poslove uprave. Zahtev za promene u biračkom spisku može se podneti neposredno nadležnom Ministarstvu ili Gradskoj upravi.

Od proglašenja izborne liste pravo na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac te izborne liste ili lice koje ono ovlasti i to na isti način i po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu zakonom propisani dokazi za vršenje promene, a ako zahtev ne podnosi podnosilac proglašene izborne liste i dato punomoćje overeno u skladu sa zakonom.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

U birački spisak se upisuje i podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji, odnosno mestu boravišta u inostranstvu.

Upis birača koji bi glasali prema mestu boravka vrši se počev od dana raspisivanja izbora, a najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 11.03.2017. godine.

Interno raseljena lica (lica koja imaju prebivalište na teritoriji Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, a boravište na teritoriji grada Zrenjanina) imaju biračko pravo na izborima za izbor predsednika Republike Srbije i ista mogu izvršiti uvid u jedinstveni birački spisak, deo za područje grada Zrenjanina i tražiti odgovarajuće promene u jedinstvenom biračkom spisku uz prikaz potvrde o prijavi boravišta i legitimacije raseljenog lica.

POSEBAN POZIV GRAĐANE KOJI ĆE STEĆI PUNOLETSTVO DO 2.4.2017.

Posebno se pozivaju građani sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, koji će do 02.04.2017. godine steći punoletstvo, a samim tim i biračko pravo, da izvrše uvid u birački spisak i po potrebi zahtevaju neophodne promene u biračkom spisku uz potrebne dokaze.

Uvid u birački spisak, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva nadležnog za poslove uprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana, kao i slanjem SMS poruke sa ovim podatkom na broj telefona koji se objavljuje u sredstvima javnog informisanja i zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh