I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Utvrđen program ovogodišnjih „Dana piva“

“Program ovogodišnjih Dana piva je utvrđen, ali se izvođači još neko vreme ne mogu obelodaniti. Mogu samo da otkrijem da će nastupiti najbolji izvođači koji u ovom trenutku mogu da se ponude na muzičkoj sceni Srbije “, potvrdio je za I love Zrenjanin vršilac dužnosti direktora Turističkog centra grada Dragan Vulešević.

Prvi čovek Turističkog centra kaže da su ove godine pripreme za najveću gradsku manifestaciju, koja će biti održana od 28.avgusta do 1.septembra, počele na vreme i da program koji je prihvatio Organizacioni odbor „više ne podleže nikakvim izmenama“. Ranijih godina je bilo situacija i onih koji su hteli da vrše uticaj i menjaju program Dana piva po svom nahođenju i ukusu. Da bismo ove godine izbegli pritiske i takve situacije – Organizacioni odbor je na vreme doneo odluku i usaglašeno podržao konačan sastav programa“, kaže Vulešević.

zitni trg

Publika ispred bine na Žitnom trgu, Dani piva 2012

I Taxi Zrenjanin

Pored najavljenog jakog koncertnog dela, određeni programi na ovogodišnjoj pivarskoj manifestaciji, biće lokacijski izmešteni. Tako će festivalski program biti skoncentrisan na Trgu Slobode, ulica Miroslava Tirša biće bez sadržaja, dok će na parkingu Prevlaka biti tradicionalno ponuđena zabava za decu i omladinu u vidu luna parka i sličnih pratećih sadržaja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Etno program će biti realizovan na Trgu Slobode u okviru scene „Sima Cacin“. Tu će se odvijati nekoliko festivala – međunarodni festival folklora „Lala“, Festival svadbarskih običaja, Banatske vredne ruke, Festival tamburaša „Prim za primom – festival s pivom„, kaže šef Turističkog informativnog  centra, Marica Kosanović i dodaje da će, lokacijski gledano, ove godine biti napravljena celina u programu. „Program će biti povezan od gradske bašte u kojoj će biti organizovane evergrin muzičke večeri, zatim pomenute scene „Sima Cacin“ na Trgu Slobode, preko programa u glavnoj ulici koji će biti usklađen i prilagođen ugostiteljskoj ponudi, sajma knjiga koji će se ove godine održavati ispred centralne apoteke, do Trga Zorana Đinđića na kom će program organizovati pivara koja bude zakupila taj prostor. Pešački most će ove godine biti oslobođen sadržaja jer se na njemu stvaraju najveće gužve“, kaže Kosanović.

neverne bebe

Nastup „Nevernih beba“ koji se prepričavao, Dani piva 2012

Na Žitnom trgu dominiraće pivarski štandovi i centralna bina na kojoj će se pored koncerata, održavati i tradicionalno takmičenje u brzom ispijanju piva za muškarce i žene. Takmičenje u držanju litarske krigle piva koje se održavalo svega nekoliko godina, neće biti nastavljeno.

Prošlogodišnju manifestaciju obeležio je inovativni pristup promotivnim aktivnostima. Tako se veliki deo kampanje sprovodio preko interneta  – Fesjbuk profila putem kojeg su fanovi mogli da se informišu o svim zbivanjima na „Danima piva“. Manifestacija je promovisana na svim nacionalnim elektronskim medijima kratkim, kreativnim video spotom koji je podsetio na tradiciju, i istovremeno sadržajem manifestacije pozivao posetioce. „Dani piva“ su prošle godine dobili novi logo modernog dizajna.

580333_417041581678718_110733906_n

„Ovogodišnji program daleko bolji od prethodnih godina“ – poručuju organizatori

U Turističkom centru grada kažu da  će ove godine promocija i PR aktivnosti biti još izraženije i da će sadržaj, osim na Fejsbuk stranici facebook.com/danipiva.zrenjanin , biti promovisan i na nedavno formiranom sajtu Visit Zrenjanin VisitZrenjanin.com .

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh