I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Uspešno održan dečiji festival „Uskršnje jaje“ 2. (9 SLIKA)

Dečiji festival „Uskršnje jaje” održan je drugu godinu za redom i okupio veliki broj mališana, učesnika programa i sponzora.

Ovogodišnji festival održan je na Trgu slobode u organizaciji rođendaonice „Moj mali svet“, Dečije radnje „Ogi“ i Grada Zrenjanina.

uskrsnje-jaje

Manifestacija je počela nastupom Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo“ koji je izveo pesmu „Bud samnoju“. Prisutne je ispred Grada Zrenjanina pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

I Taxi Zrenjanin

-Hvalimo se da nam je trg najlepši, ali zaista jeste kada su deca tu, kada ima sadržaja. Bitno je da smo sto više da našom decom. U situaciji smo da puno radimo i ovo je prilika da bar ove uskršnje praznike provedemo zajedno i da im dočaramo lepote ovog velikog hrišćanskog praznika. Ja jesam danas ovde ispred grada došao da pozdravim sve okupljene ali sam pre sveg adošao kao roditelj. Zahvaljujem se svim roditeljima koji su danas doveli decu da uveličamo ovu našu manifestaciju. Zahvaljujem se i organizatorkama Sanji Milojević i Slobodanki Stevanović koje su gradu ponudile jedan ovakav događaj, a naša volja govori da je grad uvek bio raspoložen da podrži dobre projekte, naročito predloge koji se tiču naše dece, istakao je Radišić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

uskrsnje-jaje5

uskrsnje-jaje4

uskrsnje-jaje1

uskrsnje-jaje2

uskrsnje-jaje3

-Prezadovoljne smo što našoj manifestaciji odazvao veliki broj dece. Cilj je da se deca prvenstveno druže, da ih odvojimo od računara i da ih nagradimo. Uskrs smo smatrali idealnom prilikom za to, rekla je jedna od organizatorki, Sanja Milojević.

U organizaciji je učestvovao veliki broj mladih volontera koji su bili na visini zadatka. U posebnom delu predstavila se i organizacija Crvenog krsta Zrenjanin.

-Kao organizacija koja se bavi mladima, došli smo ovde da se predstavimo svojim programom za borbu protiv trgovine ljudima prilagođenim upravo za ovaj uzrast. Danas radimo i promociju humanih vrednosti, program koji radimo sa decom 3. i 4. razreda osnovne škole na teme tolerancija, stigmatizacija, diskriminacija, sajber buling. Prikazujemo i prvu pomoć, želimo da deca vide kako mogu sebi da pomognu ako padnu i povrede se, rekao je Boris Vojinov ispred Crvenog krsta Zrenjanin.

uskrsnje-jaje8

uskrsnje-jaje6

uskrsnje-jaje7

Na trgu se danas mogla videti „Banatska ulica“, likovna radionica sa radovima na temu Uskrsa i uskršnjih jaja, Uskršnja pijaca za prodaju đakonija, teren na kom su održana takmičenja „lov na jaje“, nošenje jaja u kašiki, nagrađeno je i najlepše uskršnje jaje. Brojni preduzetnici oezbedili su sokove, slatkiše i poklone za decu.

  • Divider

  • Divider
Na vrh