I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uspeh vinara iz Mužlje na međunarodnom sajmu u Temerinu

Članovi Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin“ iz Mužlje su na jubilarnom, 20. Međunarodnom sajmu vina u Temerinu zabeležili zapažene rezultate.

Laslo Ronto, predsednik Udruženja, izjavio je za naš portal da su vinari iz Mužlje u konkurenciji blizu 620 uzoraka sa svojih 68 predatih vina osvojili dve velike zlatne medalje (po jedna medalja u kategoriji crnih i belih vina), kao i više od 40 zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja.

Janoš Urban, član Udruženja ljubitelja vina „Sveti Martin” i „Klub vina” iz Zrenjanina je pre trinaest godina počeo da se bavi vinarstvom. Nakon nekoliko godina usavršavanja, sticanja potrebnih iskustva i znanja, njegova vina su bila sve bolja i bolja, da bi na ovogodišnjem sajmu u Temerinu sa osvojenih 6 zlatnih, 7 srebrnih i 17 bronzanih medalja ostvario svoj do sada najveći uspeh.

I Taxi Zrenjanin

Prema našim informacijama, crno vino Janoša Urbana je na manifestaciji „Najbolje vino srednjeg Banata 2017“, koje će se održati 10.februara u Kulturnom centru, proglašeno za najbolji proizvod u ovoj godini.
Udruženje ljubitelja vina „Sveti Martin” iz Mužlje aktivno deluje već nekoliko godina. Mladi se, na žalost, slabo interesuju za vinarstvo, međutim jedan od osnovnih ciljeva delovanja udruženja jeste težnja da svi iskuse tajne vinarija i da u potpunosti ovladaju kako tradicionalnim tako i novim tehnologijama proizvodnje vina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh