I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uskršnji post uz ečanski šaran

Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ odgovoriće na potrebe potrošača dovoljnom količinom ribe u periodu uskršnjih praznika kada je potražnja za ribom, naročito šaranom, povećana. Za te potrebe, Ribnjak u Ečki pripremio je oko 300 tona svežeg šarana koji će biti na raspolaganju kupcima u 10 njihovih ribarnica širom Srbije.

 Izlov

„Svi potrošači će biti snabdeveni kvalitetnom  ribom i savetujemo im da kupuju u registrovanim prodajnim objektima, jer se samo u njima može dobiti garancija da je riba kvalitetna i da je njeno meso zdravo. Naše gazdinstvo posluje u sistemima kvaliteta  ISO 9001 i HACCP, a „ečanski šaran“ je „korisnik“ žigova „Zdrava hrana“i „Zelena jabuka““ – kaže komercijalni direktor Ribnjaka „Ečka“, Dragoljub Jovičić.

Jovicic Dragoljub„Ečanski šaran“ je najtraženiji i najbolji proizvod koji bi uskoro, prema Jovičićevim rečima, trebao da bude zaštićen.

I Taxi Zrenjanin

„Završavamo studiju izvodljivosti o geografskom poreklu ečanskog šarana, u nameri da ga zaštitimo. Konstantno održavamo i poboljšavamo kvalitet našeg šarana“ – kaže Jovičić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored šarana, Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ ponudiće u svojim ribarnicama i tolstolobika, amura, a u manjim količinama  biće zastupljeni smuđ i som.

Pojedine statistike pokazuju da naša nacija još uvek nema dovoljno razvijenu svest o većem konzumiranju ribe i njenom direktnom značaju za zdravlje. U proseku, potrošnja ribljeg mesa u Srbiji iznosi od 5 do 7kg po glavi stanovnika, dok u Japanu ta cifra dostiže od 40 do 50 kilograma. U Srbiji se riba najviše konzumira u vreme posta i krsnih slava koje padaju na post.

Kvalitet „ečanskog šarana“

Meso je svetlo ružičaste boje, brzo se resorbuje, visoke je nutritivne vrednosti (100kcal/100gr) odnosno 420 kj. Sadržaj proteina je 17%, masti 3%, minerala 1,2%, bogat je izvor vitamina A,D i B grupe kao i magnezijuma, fosfora, joda i fluora. Pored niskog sadržaja holesterola (50mg/100gr) značajne su količine polinezasićenih masnih kiselina (omega-3 i omega-6). Zbog njihovog povoljnog uticaja na zdravlje ljudi, naročito u sprečavanju koronarnih oboljenja, preporučuje se konzumiranje šarana 2-3 puta nedeljno.

ribanjak ecka

Specijalna ponuda za ljubitelje restoranske hrane aktuelna je u restoranu “Sibila” gde porcija filiranog šarana košta svega 350,00 dinara.

Prodavnica ribe EČKA 2

Zrenjanin – Bulevar Veljka Vlahovića bb – Pijaca Bagljaš – telefon: 023/534-023

Prodavnica ribe EČKA 12

Lukino selo – Beloblatski put bb – Krug ribnjaka ečka – telefon: 023/884-023

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh