I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Uskršnja poruka biskupa Ladislava Nemeta

ladislav nemet

„Nalazimo se u Godini vjere. Dok sam lično prisustvovao otvaranju iste, bilo je jako lijepo vidjeti dubinu vjere Svetoga Oca Benedikta XVI. Tu njegovu vjeru doživio sam i u činu kada se On povukao sa trona biskupa grada Rima. Vjera znači u neku ruku nemogućnost ljudskog razumijevanja. Granice našega uma i razuma, ne mogu jednostavno shvatiti neke stvari. Vjera nije prihvaćanje svake gluposti, to je prije naivnost. Vjera je pozitivni odgovor na Božje djelovanje u našem životu.“

„Velikani naše vjere kao što su Abraham, David i utemeljitelj naše Crkve, sam Spasitelj Isus Krist, bili su izabrani od Boga, Bog se njima obratio. Svi su bili poslanici Božji, Bog ih je izabrao da učine nešto za sve nas. U isto vrijeme, Bog im je nešto i obećao, i to se obećanje ispunilo.

Abrahamu je obećao da će biti otac velikog naroda. Znamo da je Abraham imao na kraju samo dva sina, ali svi, koji vjeruju u Boga i njegovim riječima, djeca su Božja, kako to čitamo u Bibliji.
Davidu je Bog obećao da će njegovo kraljevstvo ostati zauvijek. Znamo da se to ostvarilo u Isusu Kristu, sinu Davidovu.
Isusu je Bog obećao da će zauvijek biti sa njim i da će ga u svemu podržavati. I tu dolazimo do srži naše vjere: to obećanje Oca dovelo je do toga da ni smrt nije mogla uništiti Isusa niti njegovo Evanđelje: Isus je treći dan poslije svoje smrti uskrsnuo! Vjera znači predati se u ruke Boga i očekivati da će On to i učiniti, ono što je obećao. Što to znači za nas? Bog je obećao da će se brinuti za svoju Crkvu. I što tu onda znači izbor novog Svetog Oca? Za mene to je jasan znak djelovanja Duha Svetoga.“

PerSu marketi

Dragi u Kristu! Počeli smo slaviti Veliki Tjedan u ovoj Godini vjere. Neka sudjelovanjem na našim obredima na Veliki Četvrtak, Petak te u noći sa Velike Subote na Uskrsnu Nedjelju naša vjera ojača i pronikne naš svagdanji život. To Vam želim od srca!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Blagoslovljen Uskrs svim ljudima dobre volje!

Zrenjaninski biskup, Ladislav Nemet

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh