I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Uskršnja čestitka: Molimo se za svoje bližnje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jerej Miodrag Stanojević

Čestitajući predstojeće uskršnje praznike pravoslavni sveštenici u ovoj sedmici podsećaju na važnost Strasne sedmice i značaj vere za čovečanstvo.

Sveštenik Hrama Svetog Arhangela Mihaila, jerej Miodrag Stanojević  kaže na Veliki petak da ovaj dan nosi svoju tajnu spasenja.

– Na krstu kada je Hristos prikovan i kada je prolivao svoju nevinu krv, usvaršavala se tajna našega spasenja. Treba se podsetiti da je Gospod Isus Hristos – Bogočovek. On ima božansku i čovečansku prirodu. On je trpeo neizmerne bolove, podnosio muke, lijući upravo na krstu svoju nevinu krv i zato on na  svojevrstan način pere, čisti, umiva našu ljudsku, grehom zaprljanu, prirodu. To je tajna krsta. To je tajna spasenja. Dobrovoljno stradanje i dobrovoljno prolivanje Hristove krvi, a sve radi nas, objašnjava jerej Stanojević  i dodaje da je Hristos stvorio novu zajednicu izabravši svoje učenike, potom apostole.

PerSu marketi

– Upravo to je poruka – da izaberemo novu zajednicu sa Hristom, ne zapostavljajući svoje bližnje, jer bez njih se ne možemo spasiti. Ukoliko naš bližnji ne žele da budu u crkvi, i tada treba da imamo najsavršeniji mogući odnos sa njima, da nosimo svoj krst, da se molimo za njih, da budemo smireni, strpljivi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jerej Stanojević čestitao je svim građanima i građankama uskršnje praznike.  

Ovom prilikom bih hteo da čestitam naš najveći i najznačajniji praznik, jer nam omogućuje večnost, večno trajanje sa Bogom, večitu zajednicu – carsko nebesko. Želim da čestitam praznik i da preporučim svim hrišćanima da izaberu Hrista, da izaberu novu zajednicu, da se priključe nekoj bogoslužbenoj zajednici u okviru svoje pravoslavne crkve i da se, projavljujući ljubav ka svojim bližnjima, spasavaju i oni i njihovi bližnji. Radosnim pozdravom čestitam praznik – Hristos vaskrse. Zaista vaskrse.

vaskrs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh