I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Uskoro završetak rampe za osobe sa invaliditetom

Izgradnja prilazne rampe za osobe sa invaliditetom u Savetovalištu za žene, biće puštena u funkciju najduže za dve i po sedmice, potvrdio je danas predsednik Saveta za ravnopravnost polova Zrenjanina i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev.

On je prilikom obilaska radova na prilazu Savetovališta, podsetio na brzu reakciju Grada Zrenjanina od momenta kada je problem žena sa invaliditetom iznet u javnost, do danas kada se rampa nalazi u fazi ozbiljnih radova.

rampaUskoro betoniranje rampe  i postavljanje ograde

– Ovaj objekat je bio neophodan i na njegovu izgradnju nas je obavezivala činjenica da u Srednjobanatskom okrugu ima 17000 žena sa invaliditetom od kojih 4000 živi u Zrenjaninu. Ideja je krenula od Saveta za ravnopravnost polova Zrenjanina, Ženske odborničke mreže, Doma zdravlja, a Grad je podržao i pomogao početak radova, rekao je Stanisavljev.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Nakon grubih radova, očekuje se da će u narednih deset dana biti postavljena ograda, a najduže za dve i po neelje i gumena podloga što će rampu dovesti u završnu fazu spremnu za puštanje u funkciju.

Doktorka Laureta Onč Ekovoju, ginekolog Savetovališta za žene, kaže da će rampa biti od izuzetnog značaja ne samo za žene sa invalididtetom već i ostale korisnike zgrade – Dečiji i Školski dispanzer, stomatološke ordinacije.

– Osobama sa invaliditetom često nismo bili u mogućnosti da pružimo zdravstvenu pomoć, i tek će se u narednom periodu videti koliko je ova rampa bila neophodna, rekla je doktorka Onč Ekovoju.

stanisavljev-ekovojuStanisavljev u razgovoru sa Dr Onč Ekovoju

Ona je dodala i da će nakon izgradnje rampe uslediti manja prilagođavanja pristupa do ordinacija, ali da će celu ideju zaokružiti nabavka hidrauličnog stola za ginekološke preglede žena sa invaliditetom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh