I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uskoro novo „lice“ velike sale Kulturnog centra

Radovi na rekonstrukciji velike sale Kulturnog centra ulaze u završnu fazu i prema rečima programskog direktora Vladimira Đurića ovaj prostor će krajem septembra, nakon 35 godina, dobiti novi izgled.

kulturni-centar

Multifunkcionalnom prostoru koji je namenjen za održavanje predstava, projekcija i koncerata zamenjen je dotrajali inventar i za dvadeset dana publika i izvođači će boraviti u prijatnijem prostoru. Do sada je zamenjen etison i demontirane su sve stolice, od čega je 230 presvučeno, a do kraja septembra biće obrađen i ostatak.

kulturni-centar0

Fordomanija

kulturni-centar2

– Kulturni centar je sagrađen 1978. godine, i zbog nedovoljnog ulaganja prethodnih decenija, ovom objektu je potrebna kompletna rekonstrukcija. U zavisnosti od raspoloživih sredstava, u narednom periodu planiramo da promenimo prozore i uradimo sanaciju i redizajn krova i fasade. Takođe, prioritet će biti rekonstrukcija bine, ali i zamena osvetljenja i ozvučenja u velikoj sali, kaže Đurić za naš portal.

U rekonstrukciju je uloženo oko milion i šesto šeztdeset hiljada dinara obezbeđenih iz budžeta Grada Zrenjanina, a tender za podizvođačke radove dobila je firma MIP „Miške“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Iz fonda Kulturnog centra uložena sredstva za obnovu filmskog projektora i klimatizacije velike sale.

U planu su i izmene izložbenog prostora u holu ove zgrade. U toku je osmišljavanje projekta, a ideja je da se napravi prostor u kom će, pored izložbi, moći da se održavaju sajmovi i manji koncerti.

Foto: Bojan Stanulov

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh