I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Uručene Nagrade grada Zrenjanina za 2013. godinu

U Baroknoj sali gradske kuće održana je tradicionalna svečanost dodele najvišeg priznanja Grada Zrenjanina. Na osnovu odluke žirija, dodeljeno je deset pojedinačnih i četiri kolektivne “Nagrade grada Zrenjanina” za 2013. godinu, i pet nagrada mladim talentima.

111

Priznanja mladim talentima

Dejan Karlečik
Završio je glumu na novosadskoj Akademiji umetnosti i profesionalno je angažovan u kući u kojoj je nastupao još kao učenik – zrenjaninskom pozorištu. Nametnuo se talentom i glumački šarmom, brzo je stekao naklonost publike i zabeležio nekoliko zapaženih uloga u aktuelnim predstavama ovog teatra, među kojima i dve glavne.

Denis Žiško
Učenik je prvog razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, odsek truba. Na takmičenjima su za njega bila rezervisana samo najviša mesta- ovogodišnji je laureat republičkog takmičenja, dva puta je osvajao drugu nagradu na internacionalniom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, dok mu je za nastup na takmičenju duvača u Novom sadu pripala specijalna nagrada. 

Fordomanija

Milan Slijepčević
Učenik je petog razreda osnovnog muzičkog obrazovanja Muzičke škole „Josif Marinković“, odsek klavir. Višestruki je pobednik na dva takmičenja mladih pijanista i osvajač prvih mesta na nivou države. Ove godine laureat je takmičenja mladih pijanista i osvajač drugog mesta na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Đorđe Salapura
Rođen je 1998. godine, član je karate kluba“Zrenjanin“ i reprezentativac Srbije u kadetskom uzrastu. Pored brojnih titula osvojenih na turnirima u zemlji i inostranstvu i preko sto medalja u karijeri, u ovoj godini osvojio je srebrnu medalju na Evropskom kadetskom šampionatu u Turskoj i bronzanu na Balkanskom u Kragujevcu.

Dragana Janković
Rođena 1995. godine, članica je atletskog klua „Banat“ i juniorske reprezentacije Srbije. U svom uzrastu višestruka je prvakinja države u trčanju na srednjim prugama i vicešampionka Balkana. Jedna je od naših atletskih nada za Olimpijske igre u Riju.

4

 

Pojedinačne nagrade 

Elizabeta Fels Alemani

Rođena u Srpskoj Crnji. U Zrenjaninu završila Gimnaziju, u Zagrebu fakultet. Iz Botropa u Nemačkoj gde danas živi već 24 godine organizuje dopremanje humanitarne pomoći i donacija u našu sredinu.

Dejan Bošnjak
Duže od šest decenija ceo Banat ga poznaje kao „učitelja“. Radni vek proveo je u vaspitanju mladih naraštaja ali i osnivanju muzičkih, sportskih, likovnih, literarnih sekcija u osnovnim školama. Osnovao je gradski foto-kino klub „CD 13“ koji je jedno vreme bio najbolji u Jugoslaviji.

5

Dr Miloranka Petrov Kiurski

Nekadašnja načelnica  Službe opšte medicine u Domu zdravlja u Zrenjaninu u najtežim godinama kroz koje su prolazili i država i grad. Volonterski 10 godina radila na prihvatu materijala u apoteci Malteške humanitarne organizacije u Zrenjaninskoj biskupiji. Uporedo se bavi i naučnim radom. U 2008. godini postaje predsednik naučnog odbora sekcije opšte medicine Srpskog lekarskog društva.

6

Željko Lučić

Dugogodišnji pevač hora „Josif Marinković“, studirao solo pevanje.  1998. godine postaje član frankfurtske opere, a od 2008. naastupa kao slobodni umetnik.

Nikola Božović

Skoro četiri decenije bavi se profesionalnim novinarstvom koje je započeo u fabričkom listu “ GIKBanat“. Učestvovao je u formiranju dopisništva Radio-televizije Srbije u Zrenjaninu 1994. i njegov je prvi urednik. Region Zrenjanina i srednjeg Banata značajno su prisutni na medijskom nebu Srbije zahvaljujući njemu. Stalni član žirija nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ i Udruženja agrarnih novinara.

7

Petar Marković

Zrenjaninac koji radi i živi u Berlinu. Osvojio je Zlatnu arenu jugoslovenskog festivala igranog filma u Puli i dve Zlatne mimoze  na festivalu u Herceg Novom. Kao filmski montažer učestvovao je u  ekranizaciji brojnih domaćih i stranih filmova. Montirao je emisije za televizije Beograd, Novi sad, Zagreb i Skoplje. Za montažu filma „Lepa sela lepo gore“ osvojio je kristalnu prizmu.

Manojlo Latković

Rođen nedaleko od Bihaća. U Zrenjaninu se bavio advokaturom a ono što ga je kvalifikovalo za ovu nagradu jeste dugogodišnji angažman na širenju pismenosti i opšte i čitalačke kulture na srpskom etničkom prostoru bivših jugoslovenskih republika. U saradnji sa Ministarstvom za dijasporu zadužen je za očuvanje ćiriličnog pisma i srpskog nacionalnog identiteta u dijaspori. Objavio je devet knjiga proze. Tokom ratnih sukoba bio je zadužen za dopremanje humanitarne pomoći na prostore zapadne Bosne kroz rad u udruženju Srba u Banatu.

Radosav Jocić i Srboljub Stojković

Ličnom inicijativom i nesebičnim zalaganjem dva žitelja Knićanina. Otrgli su od zaborava jedan istorijski događaj. Udruživanjem srpsko-nemačkog prijateljstva i nemačkog državljanina Lorenca, uspeli su da na mestu tragičnog stradanja nemačkih civila u Knićaninu podignu dostojno spomen obeležje.

11

Ivana Španović

Rođena i školovana u Zrenjaninu gde pravi prve sportske korake i nagoveštava blistavu karijeru. Bira atletsku disciplinu – skok u dalj i kombinacijom talenta i vrednog rada stiže do rezultata koji prevazilaze prvo lokalne, a vrlo brzo i šire sportske okvire. Prvu svetsku medalju osvojila je 2007. godine. Bronza iz Moskve donosi joj laskava priznanja za najbolju sportiskinju Srbije i najbolju atletičarku Balkana.

Sanja Cvrkota

Rođena 1991. u Lazarevu, standardna člainca seniorske reprezentacije u karateu. 2009. godine osvaja srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Maroku i bronzu na Evropskom u Francuskoj. U Budimpešti je postala vicešampionka  Evrope za seniore i iz tog grada donela zlato i bronzu.

12

Kolektivne nagrade

Kompanija „NIS Gasprom Njeft“

Projekat „Energija znanja“ u 2013. godini doprineo je da se uspostavi dobra komunikacija između ove kompanije, obrazovnih institucija i Grada Zrenjanina. Ovim projektom naši učenici dobili su priliku da unapređuju svoja znanja a kompanija da u neposrednoj blizini svojih postrojenja obrazuje stručni kadar za svoje potrebe. Nosioci projekta su generalni direktor Kiril Kravčenko, zamenik generalnog direktora Dmitrij Fomenko i koordinator projekta dr Snežana Lakićević Stojačić.

14

Policijska uprava Zrenjanin

Ova institucija je u proteklom periodu, zahvaljujući ozbiljnoj organizaciji, angažovanjem svih zaposlenih a naročito načelnika Bojana Markovića, doprinela stabilnosti bezbednosti i visokom nivou tolerancije među stanovništvom. Zrenjanin je danas sigurna i bezbedna sredina.

44

“Hendi sport” – sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama

Nagradu su zaslužili za humani aspekt sporta u radu sa osobama sa smetnjom u razvoju. Tokom pet godina postojanja ovog kluba, njihovi takmičarski rezultati u okviru Specijane Olimpijade bili su na vrhunskom nivou. Klub je kontinuirano sprovodio i akcije socio – humanitarnog karaktera među kojima su najznačajnije – inkluzivni treninzi i druženja dece iz redovne populacije sa decom sa smetnjama u razvoju, suorganizacija inkluzivnog kampa kao i suorganizacija Mini Olimpijade „Uprkos svemu – dohvati život“ sa udruženjem „Suncokret“.

55

Kulturno umetničko društvo „Pionir“

Vrhunski organizovano amatersko društvo koje broji preko 200 članova i neprekidno radi od 1976. godine. Tokom jedne sezone, društvo izvede od 60 do 80 koncerata i javnih nastupa. Opravdavajući visoke ambicije adekvatnim rezultatima. Deset godina u našem gradu organizuje Međunarodni festival „Lala“.

25

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh