I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Uređeno dvorište vrtića „Alisa u zemlji čuda“

U slobodnom delu dvorišta novog zrenjaninskog vrtića „Alisa u zemlji čuda“ posađeno je više od 300 biljaka i postavljen je sistem za zalivanje čime je završen jedan deo projekta „Dečiji zeleni list“ koji realizuje Poslovno udruženje ZREPOK, zahvaljujući podršci kompanije NIS.

alisa-5

Pored osnovnog cilja da se ozeleni i biljkama oplemeni prostor za najmlađe, namera ZREPOKa bila je da podstakne društveni aktivizam i volonterizam kod građana.

– U ozelenjavanje površine uključena su i deca, njihovi roditelji i građani mesne zajednice jer je ovim projektom predviđeno podizanje nivoa ekološke svesti. Iz tog razloga, u okviru projekta su organizovane dve radionice o ulozi zelenih površina – u ovom i u vrtiću „Bambi“ na Bagljašu. Kroz radionice je prošlo sedamdesetoro dece i pet prosvetnih radnika i sada imamo povratnu informaciju da se deca drugačije odnose prema svom dvorištu. Odziv građana koji su učestvovali u sve tri volonterske akcije je bio jako dobar, uklonjen je korov, izvršena je sadnja bilja, a ovo je ujedno i prva javna površina na kojoj je postavljen ovakav savremeni zalivni sistem, rekao je predsednik ZREPOK-a, Dragan Vidaković.

PerSu marketi

alisa-6

Arhitekta Jelka Đorđević koja je takođe učestvovala, kaže da je projekat u potpunosti ispoštovan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Realizacija projekta odvijala se od aprila do danas, a u opremanje ove zelene površine utrošeno je 510.000 dinara.

– Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u projektu „Dečiji zeleni list“ i svojim delovanjem prepoznali značaj društveno odgovornog ponašanja. Mi, kao roditelji, trebamo da omogućimo deci zdravu okolinu i boravak u njoj. Nikada nije previše rano za prve lekcije o ekologije ako želimo decu koja će brinuti o planeti, i zato svi zajedno svojim delovanjem trebamo da utičemo na stvaranje i usvajanje dobrih modela ponašanja, zaključio je direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović.

alisa-4

U toku je ralizacija završnog dela projekta – likovnog konkursa u kom se vrši izbor najboljih dečijih radova na temu „Dečiji zeleni list“. U konkursu učestvuju svi vrtići, a ZREPOK će nagraditi četiri najbolja rada sa poklon vaučerima u vrednosti od 5000, 3000, 2000 i 1000 dinara. Najbolje radove biraće stručni žiri, imena će biti objavljena 27. novembra u listu Zrenjanin, a dan kasnije, u vrtiću „Alisa u zemlji čuda“ biće otvorena izložba radova pristiglih na konkurs.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh