I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Stručnjaci iz 15 država na konferenciji u Zrenjaninu „Urban eko 2014“

Međunarodna konferencija o zaštiti životne sredine  „Urban eko 2014“ u realizaciji Tehničkog fakultete „Mihajlo Pupin“ i njegovim partnerima iz Rumunije, Mađarske i Belorusije počela je danas u 10h u kongresnoj sali, hotela Vojvodina u Zrenjaninu.

Konferencija je okupila veliki broj značajnih stručnjka, istraživača i profesora iz regiona iz ove oblasti. Ove godine radovi su pristigli iz čak 39 država iz celog sveta, pretežno sa kontinenata Evrope, Afrike i Azije.

pupin 1

Ovo je postala već tradicionalna manifestacija fakulteta koji sada ima veliki broj partnera iz inostranstva i pomoć u organizaciji, izjavio je profesor dr Milan Pavlović, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

I Taxi Zrenjanin

– U želji da se prepoznaju problemi zaštite životne sredine, kao i u cilju rešavanja istih pokušaćemo ovde da napravimo neke strategije gde bi smo sugerisali i institucijama kako da ove probleme i rešavaju. Takođe razmenjivaćemo iskustva sa različitih projekata i pripermati nove projekte za naš region, dodao je Pavlović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Danas ćemo videti dokle su neki istraživači došli u svom poslu i izvući zaključke, a tokom sutrašnjeg dana, na nakon okruglog stole, uputićemo se ka Carskoj bari koja je primer zaštićene sredine u blizini Zrenjanina.

– Pokrajinski sekretarijat koji se bavi oblašću životne sredine, podržava realizaciju ovakvih međunarodnih konferencija, zahvuljemo se fakultetu Tehničkih nauka iz Zrenjanina i njihovim partnerima iz Rumunije, Mađarske i Belorusije koji su organizovali ovako veliki međunarodni skup, pogotovo imajući u vidu što je Srbija sada u postupku pregovaranja sa Evropskom Unijom u vezi priključenja i otvara se poglavlje 27 – životna sredina. Nama trebaju ovakvi međunarodni skupovi, nove ideje, novi primeri dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine, kako da rešimo nagomilane probleme i kako da dostignemo visoke evropske standarde, rekao je pokrajinski sekretar Slobodan Puzović.

pupin

– Srbija je zemlja koja ima lepu okolinu, ali ima dosta zagađenja. Jedan od problema zagađenja su podzemne vode u kojima se nalaze teški metali, čak i neki radioaktvni metali. Dosta toga što se tiče zagađenosti u Srbiji su posledice rata, ne samo na tlu Srbije nego i iz okolnih zemalja, jer zagađenja nemaju granice.

Želim da pomognem Srbiji da se pronađu sredstva za unapređenje životne sredine, istakao je predsednik balkanke ekološke asocijacije koja integriše čitav region prof dr. Fokion K Vosniakos

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh