I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uprkos velikom interesovanju završen rad Savetovališta za porodicu

Projekat besplatnog Savetovališta za porodicu i mlade koji je uz podršku Pokrajinskog sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju realizovao Centar za socijalni rad u Zrenjaninu, završen je 31. decembra prošle godine.

Tokom pet meseci rada, psiholozi ovog Centra pružili su pomoć za više od sedamdeset korisnika.

savetovaliste

Ovo je bilo prvo Savetovalište tog tipa koje je organizovano na teritoriji Grada Zrenjanina, a veliki broj onih koji su se obratili za pomoć u rešavanju porodičnih problema za relativno kratko vreme, svedoči činjenici da je postojanje službe ovog tipa i te kako neophodno.

I Taxi Zrenjanin

Savetodavne usluge pružale su psihološkinje sa višegodišnjim iskustvom iz oblasti socijalne zaštite i završenim edukacijama iz porodične terapije, medijacije i psihoterapijskog rada Vesna Stankov i Branislava Janošev.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Usluga je pružana jednom nedeljno u trajanju od tri sata i za to relativno kratko vreme pruženo je 59 intervencija građanima koji su se obratili za pomoć a koji nisu na evidenciji Centra kao i 12 korisnicima koji se nalaze na evidenciji Centra u radu na poremećenim porodičnim odnosima. Tačnije, ukupno je pružena 71 savetodavna intervencija u 20 održanih termina.Takođe, usluguSavetovališta su zatražila i tri korisnika iz susedne opštine. Na mesečnom nivou je bila obezbeđena i besplatna pravna pomoć, kažu u Centru za socijalni rad Zrenjanin.

Ova petomesečna projektna aktivnost predstavljala je dodatni resusrs i pomoć Centru za socijalni rad u radu na savetodavnoj, psihosocijalnoj podršci kod složenih slučajeva razvoda braka i vršenja roditeljskog prava, saniranja bračnih i postbračnih konflikata i regulisanja modela viđenja u skladu sa propisanim pravnim aktima Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se zbog velike potrebe i interesovanja, nakon projekta organizuje i redovna služba koja bi se bavila rešavanjem istih problema, u Centru kažu da Grad Zrenjanin u svojim strateškim dokumentima za period do 2020. godine planira uspostavljanje usluge Savetovališta za porodicu i mlade, a da će do tog momenta Centar za socijalni rad aplicirati kod potencijalnih donatora za finansiranje produžetka projekta.

Koji profil korisnika se obraćao besplatnom Savetovalištu pročitajte OVDE.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh