I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Upozorenje: Od ponedeljka do Nove godine najhladniji period u godini

Meteorološke službe u regionu upozoravaju da će u dane vikenda snežno nevreme zahvatiti celo područje. Vozačima se preporučuje da na put ne kreću bez preke potrebe.

U Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji meteorološke službe upozoravaju da je zahlađenje tek uvod u snežno nevreme koje će u toku vikenda i poslednjih dana ove godine zahvatiti celo područje.

sneg

Od ponedeljka do Nove godine očekuje nas najhladniji period u 2014. godini. Vozači se podsećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju se da na put ne kreću bez preke potrebe.

PerSu marketi

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka, prenosi RTS.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa. Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. U upozorenju je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

Između ciklona nad jugoistočnom Evropom i blokirajućeg anticiklona nad zapadnom i severnom Evropom, nad našim će se područjem uspostaviti vrlo hladno severoistočno i istočno visinsko strujanje koje će nam s područja Rusije donositi izrazito hladnu kontinentalnu vazdušnu masu!

S obzirom da nas je dosadašnji tok zime potpuno “razmazio” visokim temperaturama vazduha, ovako izrazit i ovako nagli pad temperature vazduha, koji nas očekuje sledećih dana, biće pravi šok za svaki organizam. Čak i za vreme kraćeg izlaganja niskim temperaturama vazduha, valja se toplo obući.

Mediji u BiH javljaju da sneg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju smučari, jer će snežni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara.

Osetno je hladnije, javljaju hrvatski mediji, prenoseći upozorenje prognostičara da je ovo tek uvod u ono što sledi, posebno u noći između subote i nedelje, kada se u nekim delovima Hrvatske očekuje i pola metra snega.

Ekstremno hladno vreme očekujemo na Staru godinu i u novogodišnjoj noći. Očekuju se temperature vazduha niže od -10 ° C, a uz obalu i na ostrvima od -8 do 0 ° C. Duvaće jaka i olujna bura koja će sve navedene dane činiti hladnoću još izraženijom.

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: Telegraf.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh