I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Poslodavci Zrenjanina udruženo za više radnih mesta

U petak 7. novembra u prostoru stare Pivnice, u organizaciji „Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina“ upriličeno je druženje na koje su bili pozvani, kako se u saopštenju navodi, viđeniji zrenjaniski privrednici, kako članovi tako i oni koji to nisu.

Događaj je imao za cilj predstavljanje programa Unije poslodavaca Zrenjanina za naredni period, međusobno spajanje poslodavaca u našem gradu a nakon predstavljanja planova, konsaltnig kuća “Adizes Southeast Europe” održaćla je kraći otvoreni razgovor sa gostima o biznisu i njegovim zamkama.

unija-poslodavaca-zrenjanin

Skup je otvorio dosadašnji predsetdnik Unije posladavaca grada Zrenjanina g. Goran Kovačević, direktor kompanije Gomex. Ovaj istaknuti preduzetnik ne samo u Zrenjaninu već i u Srbiji više ne predsedava zrenjaninskom organizacijom poslodavaca, a razloge je sam naveo u ekskluzivnoj izjavi prisutnim novinarima na samom skupu:

PerSu marketi

– Razlog leži u boljoj i efikasnijoj organizaciji udruženja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Goran Kovačević je član predsedništva i Upravnog odbora centralne Unije poslodavaca Srbije, jedan je od predstavnika poslodavaca u Socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije (u pregovaranju sa radničkim sindikatima i Vladom Srbije), a vrši i funkciju potpredsednika Unije poslodavaca Vojvodine, tako da je odstupio sa mesta predsednika Unije poslodavaca Zrenjanina, da bi obezbedio promociju novih ljudi i nove pozitivne energije. Ostao je u zrenjaninskoj uniji na mestu počasnog člana njenog Upravnog odbora.

goran-kovacevic-unija-poslodavaca

Goran Kovačević, direktor kompanije Gomex

On je dodao da je potrebno da se preduzetnici Zrenjanina drže zajedno i da na taj način podstaknu političare u gradu da ih pomognu na putu ka otvaranju više radnih mesta, kroz administrativne i druge olakšice, ali i dodao da preduzetnici ne mogu mnogo ako nastupaju idividualno u potrazi za zaštitom interesa na relaciji preduzetnik država.

Novi predsdednik  „Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina“ je Goran Nešić, direktor štamparije Diginet.

goran-nesic-unija-poslodavaca-zrenjanin

Goran Nešić, obraćanje prisutnima

Ciljevi ovog Udruženja će u narednom periodu biti konkretni:

  • Povećanje broja članova i zajednički rad sa postojećim članovima Materijalno, kadrovsko i organizaciono jačanje Udruženja Obezbeđenje adekvatne pomoći članovima Udruženja u određenim administrativnim ili pravnim poslovima, vezanim za poslovanje.
  • Saradnja sa vlastima radi stvaranja stimulativnog i podsticajnog poslovnog ambijenta, koji treba da omogući stabilno poslovanje naših članova, razvoj i veću zaposlenost.
  • Zajedničko nastupanje članova i reklamiranje.
  • Istraživanje tržišta; Stalna promocija privatnog preduzetništva.
  • Suzbijanje sive ekonomije i Komunikacija sa institucijama.

– Za realizaciju gore navedenih ciljeva neophodno je da odredimo prioritetne zadatke i na njima raditi sve do njihove krajnje realizacije.

Neki od prioriteta za budući periodu su izrada baze podataka koja će sadržati sve podatke o našim članovima, pružanje poslovnih informacija člastvu putem interaktivne veb stranice, konkretno, prema potrebama svakog pojedinog člana, iskazanim u bazi podataka. Takođe i stvaranje preduslova za pružanje informacija članstvu o predlozima novih zakona, komentarima i pravilima za primenu, obezbeđivanje redovnih informacija o makroekonomskim pokazateljima, istakao je novi predsedavajući Goran Nešić.

On je spomenuo da će članovima biti omogućeno i kolektivno pregovaranje sa advokatskim kancelarijama, dobavljačima, velikim kompanijama radi spuštanja troškova poslovanja.

– Konstantno će se raditi na unapređivanju i jačanju kvaliteta naših usluga i na taj način će se obezbediti interesi dosadašnjih članova i motivisaće se ostali privredni subjekti za pristupanje Udruženju. Zadovoljstvo naših članova biće nam najveća potvrda i preporuka.

Odgovori na često postavljana pitanja vezana za Uniju poslodavaca su:

unija-poslodavci-zrenjanin

Šta je to Unija poslodavaca Srbije?

To je nevladina, neprofitna i dobrovoljna organizacija poslodavaca koja treba na profesionalan način da štiti njihove interese. Nevladina organizacija znači da je to nezavisna organizacija koja sarađuje sa državnim organima ali ne zavisi od njih. Neprofitna organizacija znači da njen cilj nije sticanje profita nego zaštita prava njenih članova Dobrovoljna organizacija znači da članstvo u toj oraganizaciji nije obavezno, već da se učlanjuju oni koji smatraju da će to biti korisno za njih.

Šta je to Unija poslodavaca – Poslodavci Zrenjanina?

To je ogranak Unije poslodavaca Srbije koji organizuje poslodavce Zrenjanina i ima svoje predstavnike u centralnoj organizaciji u Beogradu.

Ko su to „Poslodavci“?

Poslodavac je svako ko legalno obavlja bilo koju delatnost i zapošljava prijavljenu radnu snagu. Poslodavac koji zapošljava samo sebe ili sebe i članove svoje porodice jeste poslodavac koji može da postane član Unije.

Zašto da postanete članovi Unije poslodavac (UPS) ?

Zato što je UPS jedina organizacija poslodavaca koja je stekla pravo da predstavlja poslodavce u pregovorima sa državnim organima i sindikatima i koja je priznata od strane sličnih organizacija u Evropskoj Uniji.

Zato što UPS može da daje predloge zakona i podzakonskih akata koji utiču na uspešnost poslodavaca.

Zato što UPS može da angažuje stručna lica (advokate, eksperte za određene oblasti i sl.) i organizacije koji mogu da štite prava poslodavaca u sporovima sa državnim organima i drugim organizacijama.

Zato što ništa ne možemo sami da učinimo pojedničanom akcijom, a zajedno smo snaga koja se mora poštovati, ističu iz ove neprofitne organizacije.

Kako da postanete član Unije poslodavaca?

Članom UPS se postaje potpisivanjem pristupnice i plaćanjem članarine.

Zašto se plaća članarina ?

Članarina se plaća kako bi UPS mogla da plaća stručna lica i organizacije za pripremanje predloga u interesu poslodavaca, kao i da ih zastupaju u raznim vrstama sporova pred nadležnim organima. Iz tih sredstava se financira informisanje članova o njihovim pravima i mogućnostima zaštite prava.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh