I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Ulični crtači grafitom Zorana Radmilovića otvorili novu sezonu

Kada je početkom prošlog proleća na zidu jedne od garaža u naselju Bagljaš osvanuo portret Nikole Tesle u vidu ogramnog grafita, zrenjaninska javnost bila je oduševljena.

Konačno je jedan prostor ulepšan grafitom koji nije delio mišljenja da li mu je tu mesto ili ne, da li je ideja dobra ili pak nije.

nikola-tesla
Nakon prvobitnog oduševljenja, grupa uličnih crtača koja nije želela javno da se eksponira, nastavila je da oduševljava Zrenjanince. Portret Nikole Tesle je dobio društvo – još jednog naučnika, Mihajla Pupina.

mihajlo-pupin
Na izvesnoj razdaljini, ali takođe u naselju Bagljaš, na zidu Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ nešto kasnije pojavio se odličan portret reformatora srpskog jezika, Vuka Karadžića.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

vuk-karadzic
I taman kada su mnogi pomislili da će crtači nastaviti serijal iscrtavanja portreta naučnika, oni su nas ponovo prijatno iznenadili. Ovaj put su na jednoj od garaža iscrtali popularne Troterse – Del Boja, Rodnija i njihovog strica Alberta. Ovaj pre svega simpatičan prizor nasmejao je Zrenjanince, ali i na poseban način oplemenio stambeni deo Bagljaša.

grafit-bagljas

 

Poslednji u nizu grafita koji je osvanuo ove zime takođe u naselju Bagljaš, u neposrednoj blizini eko česme, takođe je vezan za glumu. Lik Zorana Radmilovića, jednog od najboljih domaćih glumaca ikada, prenet je autentično, a crtači su na jednoj od društvenih mreža ostavili poruku da upravo ovim grafitom otvaraju novu sezonu 2015.

zoran-radmilovic

Raduje činjenica da su talentovani ulični crtači pokazali da oslikavanje javnih površina može da bude i te kako lepo. Bagljaš bi na ovaj način mogao da postane mali otvoreni muzej uličnih grafita, a ceo trend ukoliko se proširi, mogao bi učiniti Zrenjanin još atraktivnijim za sve turiste koji ga posete.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh