I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Uključimo se u akciju dobrovoljnog davanja krvi

U Zrenjaninu će u subotu 30. novembra biti održana akcija dobrovoljnog davanja krvi „Uključi se, pomozi“ koju je pokrenuo Zrenjaninac Branislav Grubački Guta. Nakon izlečenja od leukemije, Grubački je odlučio da podstakne Zrenjanince da češće i masovnije daju krv osobama kojima je potrebna.

dobrovoljno davanje krvi

Zajedničkim snagama, akciju će u subotu organizovati njegov pokret „Novi optimizam“, Pozorišni klub „Zeleno zvono“, produkcijske kuće „KulturKick creative“ i „Digital style“, Odeljenje transfuziologije zrenjaninske bolnice, lokalna organizacija Crvenog krsta, štampani, elektronski i internet mediji, i pozorište „Toša Jovanović“ u čijim će se prostorijama sprovesti akcija davanja krvi.

Na prvom spratu zgrade pozorišta, u probnoj sali, od 9 do 13 časova biće postavljene mobilne jedinice za uzimanje krvi. Davaoci će biti pod nadzorom medicinskog tima sa transfuziologije. 

Ovako organizovanom akcijom, u Zrenjaninu će se na jednom mestu u jednom danu prikupiti veća količina krvi. Na odeljenju transfuziologije kažu da se građani odazivaju u slučajevima pojedinačnih apela za hitno prikupljanje krvi, ali da Zrenjanin ima malo organizovanih akcija u kojima se krv daje bez poziva na apel. Humana akcija „Uključi se, pomozi“ održavaće se u Zrenjaninu tri puta godišnje. 

Fordomanija

Motivacioni film akcije „Uključi se, pomozi“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh